Magnus Carlsen under Norway Chess Stavanger 2018, der han møtte Fabiano Caruana. 
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Magnus Carlsen under Norway Chess Stavanger 2018, der han møtte Fabiano Caruana. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Magnus Carlsen henter millioner til sjakk-app

Teknologi-selskapet Play Magnus får blant annet Investinor inn på eiersiden.

Play Magnus, som står bak sjakk-appen med samme navn, har gjort en emisjon på 125 millioner kroner. Det melder Finansavisen.

På eiersiden får selskapet blant annet det norske statlige eide Investinor, i tillegg til sveitsiske Cape Capital. Fordelt på to transjer har Cape Capital gått inn med 32,5 millioner i første transje, og ytterligere 5 millioner i andre transje, mens Investinor har gått inn med 37 millioner. Carlsen selv sitter på 16 prosent av selskapet. I tillegg har nærmere 20 millioner nye og gamle investorer bidratt med resten.

Etter emisjonen skal selskapet ifølge Finansavisen ha en verdivurdering på 500 millioner kroner.

Play Magnus ble stiftet i 2013, og omsatte i 2018 for 5,4 millioner kroner. Appen med samme navn lar spillere prøve seg mot en datamaskin som imiterer Magnus Carlsens ferdigheter i hans forskjellige aldre.

Storsatsningen rundt Play Magnus omfatter en konsolidering av ulike sjakkvirksomheter, og selskapet er allerede i gang med fusjonen med Chess24 og oppkjøpet av Chessable.

Pengene fra emisjonen skal blant annet brukes til å betale for sistnevnte. Ifølge Finansavisen blir Play Magnus gjennom fusjonen bransjens nest største aktør innen nettbasert sjakk, etter den amerikanske bransjelederen Chess.com.

– At vi får med oss så store og spennende investorer som Investinor bekrefter at grepene vi tok i fjor med å fusjonere Play Magnus og chess24, samt kjøpe Chessable, var strategisk riktige. Nå har vi muskler til å virkelig ta ut de kommersielle mulighetene som ligger i dette enorme markedet, sier Anders Brandt, styreleder i Play Magnus i en pressemelding.

Carlsen har allerede sikret seg partnerskap med det internasjonale sjakkforbundet Fide og har inngått en stor avtale med spillselskapet Unibet som skal sikre ham profilering internasjonalt.

Powered by Labrador CMS