Oslo 20200826. 
Aker Offshore Wind med direktør Astrid Skarheim Onsum ble notert på Oslo Børs (Merkur Market) med en bjelleseremoni.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20200826. Aker Offshore Wind med direktør Astrid Skarheim Onsum ble notert på Oslo Børs (Merkur Market) med en bjelleseremoni. Foto: Terje Pedersen / NTB

Merkur Market har passert 100 milliarder kroner: Har doblet antall noteringer i år

Med dagens børsnykommer, Elliptic Laboratories, har markedsverdien til selskapene notert på Merkur Market rundet 100 milliarder kroner. Samtidig har antall Merkur-selskaper nådd 50.

Publisert Sist oppdatert

Merkur Market har blitt et populært marked det siste året. Både antall og verdien av selskapene har gjort et byks i år. Markedsverdien har steget hele 77,7 milliarder kroner siden nyttår.

Merkur Market er nå oppe i 50 noterte selskaper, melder Oslo Børs. Over halvparten, 28 stykk, ble notert på børsen i år. De 28 nykommerne hentet til sammen 11 milliarder kroner gjennom aksjeemisjoner.

Mange av årets børsnykommere er vekstselskaper, som har lyktes med å hente frisk kapital i forbindelse med noteringene. Til sammen har årets 28 nykommere på Merkur Market hentet hele 11 milliarder kroner gjennom aksjeemisjoner.

Årets største børsnotering ble Vaccibody, med en markedsverdi på 17 milliarder kroner første handelsdag. Et stykke bak kommer Aker Biomarine, som var verdt ni milliarder kroner første dag.

– Med Merkur Market ønsket vi å åpne børsdørene og kapitalmarkedet for flere selskaper. Børsen skal være en kilde til kapital. I år har denne kilden vært rik, sier børsdirektør Øivind Amundsen.

Merkur Market har også fungert som inngang og første trinn videre til Oslo Axess og hovedlisten Oslo Børs. Siden 2017 har to selskap tatt steget fra Merkur Market til Oslo Børs, mens det har vært tre overføringer til Oslo Axess. Dessuten har en rekke av årets nykommere på Merkur Market, som Kahoot, annonsert planer om å bli overført til hovedlisten.