Konsernsjef Petter Hellman og Chief Digital Officer Cathrine Klouman i Møller Mobility Group.
Konsernsjef Petter Hellman og Chief Digital Officer Cathrine Klouman i Møller Mobility Group.

Møller Mobility inngår stort tech-samarbeid med Microsoft: Skal investere flere hundre millioner

Møller Mobility skal gjennomgå en «total transformasjon», opplyser det norske konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Møller Mobility Group (MMG) har signert en avtale med Microsoft og den islandske bilbransjespesialisten Annata, som innebærer at partene skal utforske mulighetene for å utvikle nye og moderne standarder for bilbransjen.

Sammen skal de se på muligheten for å utvikle «fremtidens digitale plattform for bilbransjen,» skrives det i en pressemelding.

Det hele starter med en total transformasjon av hvordan MMG opererer. Dette inkluderer en endring av alle forretningsområder og -prosesser konsernet har i dag.

Møller planlegger i den sammenheng å investere flere hundre millioner kroner i løpet av de neste årene.

– Denne avtalen gir oss en unik anledning til å gire opp digitaliseringen av egen virksomhet, samtidig som vi får sitte i førersetet når de nye digitale bransjeplattformene skal utvikles, sier Petter Hellman, konsernsjef i Møller Mobility Group.

– Bilindustrien gjennomgår en enorm endring totalt sett, og vi ser at data er i kjernen av denne utviklingen. Her står Microsoft i en ledende posisjon til å støtte og bidra. Vi er veldig takknemlige for at Møller Mobility Group setter sin lit til vår teknologi når de nå skal ta for seg denne enorme transformasjonen for selskapet og bransjen, sier Kimberly Mathisen, avtroppende daglig leder i Microsoft Norge.

Powered by Labrador CMS