Morten Wiese tar over rattet i lade-startupen Chargely

Oppstartsselskapet tar nye grep i arbeidet med å utvikle neste generasjons lade-teknologi for el-bilmarkedet.

TROR PÅ STRØM BEGGE VEIER: Morten Wiese tar steget fra styreleder til administrerende direktør.
Publisert Sist oppdatert

Wiese har over 30 års erfaring innen teknologiutvikling og selskapsbygging. Nå tar han en aktiv rolle for å lede Chargerly gjennom neste utviklingsfase og for å sikre selskapets teknologiske og kommersielle mål.

– Målet vårt er å tilby integrerte ladeløsninger som kopler bilparken til strømnettet og skaper grunnlaget for å utnytte elbilene som skalerbare og miljøvennlige «powerbanks», sier gründeren i en pressemelding. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

 

Han forteller at selskapet nå er i ferd med å hente mer kapital, etter to vellykkede emisjoner tidligere i år. Til sammen har Chargerly hentet 7,5 millioner siden desember i fjor. I tillegg har selskapet sikret 3,5 millioner i prosjektmidler fra offentlige støtteordninger.

– På teknologisiden har vi nå fått på plass nederlenderen Raymond van der Rots som ny CTO (teknisk direktør). Han har bakgrunn fra flere år i ladebransjen, sist som CTO Nordics i det børsnoterte, europeiske ladeselskapet Wallbox, sier Wiese. 

– Vi ser et enormt potensial i å samle og utnytte kapasiteten i dette markedet. Per i dag kjører vi rundt med en enorm batteripakke som kun anvendes én vei. I fremtiden bør denne kapasiteten benyttes til å avlaste og optimalisere strømnettet, avslutte Morten Wiese som nå går inn i rollen som CEO i Chargerly.