Looping-gründer og daglig leder Jens Brustad sammen med nyansatte Ida Hatlebrekke.
Looping-gründer og daglig leder Jens Brustad sammen med nyansatte Ida Hatlebrekke.

Nå skal Folk-gründeren bekjempe engangsplast i ny startup

Ida Hatlebrekke er ny Chief Commercial and Sustainability Officer i Looping.

Publisert Sist oppdatert

Hun får ansvaret for kommersialisering, partnerskap og vekst - i tillegg til forvaltning og utvikling av selskapets bærekraftsstrategi.

Looping ble etablert i 2017 av Jens Brustad og har i dag fire ansatte. Selskapet produserer og benytter gjenbruksplast i transportemballasje, og har med kunder som Ramirent, allerede eliminert over 30 tonn engangsplast fra byggeplasser.

– Med Folk ønsket vi å få mennesker og virksomheter til å etterstrebe en mer bærekraftig forretningspraksis, men kom til kort når det gjaldt implementering av reelle løsninger, sier nyansatte Ida Hatlebrekke.

– Nå får jeg anledning til å jobbe mer "hands on" med en aktør som skaper konkrete resultater med betydelig miljøgevinst og som tør å utfordre ved å satse på ombruk. Det føles ekstremt motiverende, sier hun.

Hatlebrekke stengte dørene til "problemverkstedet" Folk like før jul i fjor. De hadde ikke klart å finne en forretningsmodell som ga nødvendig lønnsomhet.

At det skulle bli ny jobb i en nok en startup, var ingen selvfølge, forteller hun.

– Kunne ikke si nei

– Jeg må innrømme at det å begynne i en startup ikke var det jeg tenkte jeg skulle gjøre nå, men samtidig har jeg klokketro på å være åpen for muligheter når de presenterer seg, sier Hatlebrekke.

– Når jeg skjønte hvor stort Looping kan bli og impacten det kan skape for en næring som står for 40 prosent av ved utslipp, så kunne jeg ikke si nei.

I 2011 jobbet Hatlebrekke sammen med Looping-gründeren i it-selskapet House of Control AS, hvor de først ble kjent.

– For meg er team og menneskelige egenskaper ekstremt viktig for å trives i en jobb. Jeg vet hva Jens står for og gleder meg til å jobbe sammen med han igjen.

Rask avgjørelse

Brustad gleder seg over nyansettelsen.

– Når dyktige mennesker blir tilgjengelige, gjelder det å være på ballen. Det hele gikk veldig fot. Vi hadde ikke utlyst stilling som Ida nå har, men det var et enkelt valg å tilby den til henne, sier han.

Looping omsatte i 2018 for 2,5 millioner kroner med et resultat før skatt på 800.000 kroner. De har et mål om 100 milioner kroner i omsetning i 2025.

Selskapets styreleder er Jan Magnussen, tidligere CEO i Scatec Solar og styreformann i N2 Applied. Største eiere er Brustad (53 prosent) og Strømstangen (32 prosent), familieselskapet til investor Kim Wahl.