Otovo-gründer Andreas Thorsheim. Selskapet hans er nå på plass i seks europeiske land.
Otovo-gründer Andreas Thorsheim. Selskapet hans er nå på plass i seks europeiske land.

Nå skal Otovo satse på batterier

Det norske solenergi-selskapet lanserer i Italia, og tror på milliardomsetning i landet innen få år.

Publisert

Solenergi-selskapet Otovo har nå lansert i Italia, og er dermed på plass i seks europeiske land.

I en børsmelding beskriver gründer og daglig leder i Otovo, Andreas Thorsheim, Italia som et av «de mest attraktive markedene i Europa for solenergi tilpasset privatboliger». Otovo forventer at markedet dobler seg innen 2025, og blir verdt 1,2 milliarder euro årlig, tilsvarende 12,1 milliarder kroner.

Innen den tid forventer Otovo at deres omsetning i landet vil passere 100 millioner euro, eller en drøy milliard kroner.

Shifter skrev nylig at det norske solcelleselskapet hentet Fabio Stefanini til å lede satsingen. Han kommer fra stillingen som sjef for mobilitet i Uber i Italia.

I tillegg til virksomheten med solceller, utforsker Otovo nå muligheten for å debutere i markedet for batterier for husstander, avslører han.

– Mer enn 40 prosent av alle italienske solsystemer selges i kombinasjon med batterier. Det som har skjedd med kostnaden knyttet til batterier de seneste årene er fantastisk, og det driver etterspørselen opp, sier Stefanini, og legger til:

– Vi vil ri bølgen som er under oppbygging i Italia.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

OTOVO AS

Otovo er Nordens ledende aktør på solcelletak og selskapet er også en fungerende kraftleverandør. Otovo skreddersyr forslag på komplette solcelleanlegg for hver enkelt kunde, i tillegg har selskapet også en app utviklet for å følge produksjonen.

Les mer om selskapet her

OSLO

Andreas Thorsheim

36-50

  • Handelsbanken Ab Svenska
  • AGDER ENERGI VENTURE AS
  • AKERSHUS ENERGI INFRASTRUKTUR AS
Se hele selskapsprofilen
Powered by Labrador CMS