Elise Landsem i Folkeinvest, Stine Sofie Grindheim i Dealflow og Geir Atle Bore i Fundingpartner om den krevende situasjonen.
Elise Landsem i Folkeinvest, Stine Sofie Grindheim i Dealflow og Geir Atle Bore i Fundingpartner om den krevende situasjonen.

Noen opplever full stopp. Andre kjører crowdfunding som planlagt. Disse rådene får kapitaltørste selskaper nå

Over natten ble planlagte kampanjer trukket fra Fundingpartner. Dealflow og Folkeinvest kjemper for å holde hjulene i gang: «Investeringene kan ikke stoppe opp nå», sier Stine Sofie Grindheim i Dealflow.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ekstremt rolig nå, særlig på lånesiden, men også på tvers av crowdfunding-bransjen, sier Geir Atle Bore, gründer og daglig leder i Fundingpartner, en plattform for lånebasert folkefinansiering.

Han er også styreleder i norsk Crowdfunding Forening, en raskt voksende bransje i Norge. Denne måneden sa det imidlertid stopp. Null nye lånesøknader til Fundingpartner. Også bedrifter de allerede var i dialog med, som enten var nær å gjøre et oppkjøp eller igangsette et nytt byggeprosjekt, vil nå avvente en kampanje.

– Det er jo ikke sånn at de ikke trenger penger, men de vet gjerne ikke hvor mye de trenger, eller hvor lenge beløpet eventuelt vil vare nå. De velger å sitte stille i usikkerheten, sier Bore.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her