Elise Landsem i Folkeinvest, Stine Sofie Grindheim i Dealflow og Geir Atle Bore i Fundingpartner om den krevende situasjonen.
Elise Landsem i Folkeinvest, Stine Sofie Grindheim i Dealflow og Geir Atle Bore i Fundingpartner om den krevende situasjonen.

Noen opplever full stopp. Andre kjører crowdfunding som planlagt. Disse rådene får kapitaltørste selskaper nå

Over natten ble planlagte kampanjer trukket fra Fundingpartner. Dealflow og Folkeinvest kjemper for å holde hjulene i gang: «Investeringene kan ikke stoppe opp nå», sier Stine Sofie Grindheim i Dealflow.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ekstremt rolig nå, særlig på lånesiden, men også på tvers av crowdfunding-bransjen, sier Geir Atle Bore, gründer og daglig leder i Fundingpartner, en plattform for lånebasert folkefinansiering.

Han er også styreleder i norsk Crowdfunding Forening, en raskt voksende bransje i Norge. Denne måneden sa det imidlertid stopp. Null nye lånesøknader til Fundingpartner. Også bedrifter de allerede var i dialog med, som enten var nær å gjøre et oppkjøp eller igangsette et nytt byggeprosjekt, vil nå avvente en kampanje.

– Det er jo ikke sånn at de ikke trenger penger, men de vet gjerne ikke hvor mye de trenger, eller hvor lenge beløpet eventuelt vil vare nå. De velger å sitte stille i usikkerheten, sier Bore.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her