Nordic Unmanned hentet 99 millioner kroner

Droneselskapet fyller kontoen før børsnotering.

Publisert

I løpet av få år har dronestartupen Nordic Unmanned ekspandert til en rekke bransjer, inkludert olje, forsvar og myndighetsutøvelse, og i forrige uke annonserte selskapet at de sikter mot børsnotering på Euronext Growth (tidligere Merkur Market) 15. desember.

Nå har selskapet hentet 99 millioner kroner, skriver Finansavisen. Selskapet har tidligere opplyst til samme avis at emisjonen skulle gjøres til en verdivurdering på 200 millioner kroner før penger.

Blant investorene er den eksisterende aksjonæren Urbanium, som hadde forpliktet seg til å tegne aksjer for 20 millioner kroner. De øvrige deltakerne i emisjonen er foreløpig ikke kjent, foruten at en del ansatte har tegnet seg.

– I droner er det ikke teknologien det står på. Det er evnen til å bruke teknologien som allerede eksisterer. For å lykkes handler det ikke om teknologien i seg selv, men hva du bruker den til. Og hvor mye du tjener på det, sa gründer og daglig leder i Nordic Unmanned, Knut Roar Wiig, da Shifter besøkte selskapet i vår.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

NORDIC UNMANNED AS

Nodic Unmanned bruker droner som et verktøy for å transportere en sensor til ønsket posisjon, slik at at de kan samle inn data fra steder og posisjoner som ikke ville være gjennomførbare på andre måter

Les mer om selskapet her

SANDNES

Knut Roar Wiig

21-35

  • SKAULEN AS
  • JELSA INVESTERING AS
  • HELGØ INVESTERING AS
Se hele selskapsprofilen