Investering

Henter 260 millioner

Heimdall Power får med seg flere investorer i ny finansieringsrunde. 

Publisert Sist oppdatert

Teknologiselskapet Heimdall Power har fått med seg en rekke investorer i en ny finansieringsrunde på 260 millioner norske kroner, melder selskapet i en pressemelding. 

Runden ble ledet av det internasjonale energiselskapet Orlen, samt cleantech-fondet NRP Zero og Steinsvik Family Office. 

– Det som var målet var å hente et beløp som skulle ta oss til «cash-flow»-positiv. Det har tatt litt tid i klimaet vi har hatt nå, men vi er en av få som faktisk har lykkes med det. Ikke bare hentet vi det vi etterspurte, men mer også, uttaler administrerende direktør Jørgen Festervoll til Shifter. 

Han understreker de er veldig fornøyde med å få inn trekløveret av nye investorer, spesielt Orlen som han kaller for «europas Equinor». Han ønsker ikke å gå ut med hva selskapet prises for etter runden. 

Eksisterende aksjonærer bestående av Investinor, Eviny, Hafslund, Lyse og Sarisa Seed bidro også med tilsammen 95 millioner. 

– Heimdalls evne til å øke nettkapasiteten med 40 prosent er ikke bare imponerende, det er transformativt, sier Marek Garniewski, styreleder i Orlen VC, en av investorene i Heimdall Power.

– Som både investor og styremedlem har jeg vært vitne til Heimdall Powers fantastiske reise på nært hold. Deres teknologi har allerede begynt å endre energibransjen, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor. 

Satser videre i USA

Heimdall ble grunnlagt i 2016 og produserer programvare og sensorer for overvåking av luftledninger. Teknologien skal muliggjøre økt kapasitet med opptil 40 prosent i nettselskapenes høyspentnett. 

På den måten skal behovet for kostbare og tidkrevende infrastrukturoppgraderinger reduseres eller utsettes. 

Teknologien har så langt blitt tatt i bruk i 17 land i Europa, Asia og USA, opplyses det. 

Festervoll forteller at de har nådd flere milepæler det siste halve året: 

– Jeg var blant annet i Det Hvite Hus og presenterte teknologien vår. Det tror jeg ikke så mange norske selskaper får. 

Selskapet har også fått omtale i flere amerikanske medier, deriblant Forbes og Wall Street Journal, etter å ha landet en kjempekontrakt med Great River Energy i Minnesota – som Festervoll beskriver som USAs største. 

Den friske kapitalen skal gå til å satse enda mer i USA. 

– Det betyr ikke at vi er ferdige i Norge, men det å lykkes i USA er helt essensielt for oss, påpeker han. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.