Vc

Nytt Witzøe-fond: Skal satse 500 millioner på nordiske tech-selskaper

Futurum Ventures, etterfølgeren til Wiski Capital, har allerede gjort 12 investeringer og fokuserer på SaaS, hardware og teknologi for det grønne skiftet

Gustav Magnar Witzøe er arving av fiskeoppdrettsselskapet Salmar, og en av de som backer det nye Futurum-fondet.
Publisert Sist oppdatert

Wiski var blant de første investorene i selskaper som Tibber, Easee, Chooose og Optio, men avsluttet sin investeringsperiode ved slutten av 2021. Nå kommer etterfølgerfondet som har blitt døpt Futurum Ventures.

– Mange av de gode navnene var allerede tatt, men Futurum kom opp i en idémyldringsprosess. Futurum handler om det som skal skje, og vi er veldig fornøyde, sier Monika Inde Zsak, partner og medgründer i Futurum Ventures til Finansavisen. 

Det nye fondet har hentet 500 millioner og skal investere i norske og nordiske teknologiselskaper. Det har allerede blitt gjennomført 12 investeringer i selskaper som Spoor, Glint Solar og Aiba. 

Teamet i fondet består av Øystein R. Skiri, Lars Lydersen og Monika Inde Zsak.  Blant rådgiverne og investorene i fondet er det flere kjente tech-profiler, blant annet Andreas Slettvold fra Chooose, Erik Færevaag fra Eeasee, Silje Landevåg fra Get Inspired og Øyvind Reed fra Whereby. Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe er ifølge nettsidene fortsatt med i det utvidede teamet. 

Planen er å dele investeringene i to kategorier, vekst og tidlig fase, der man vil gå inn med mellom 1-5 millioner i tidlig fase og 10-20 som førstegangsinvestering i vekstselskapene. 

– I tidlig fase går vi inn med et mindre beløp, som en lyttepost. I vekstfasen har vi så langt tatt posisjoner på 10 til 15 prosent eierandel, sier Zsak videre til Finansavisen. 

Fondet er spesielt på utkikk etteer SaaS-selskaper, hardware med software som en del av verdiforslaget og andre tech-selskaper som jobber mot det grønne skiftet. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.