innkjøp

Økte driftsinntektene med 77 prosent 

Ignite hadde nok et vekstår i 2023, viser tall. 

Gründerne Børge Langedal (f.v) og Sigbjørn Nome har fått med seg Lars Jørgen Loktu og Grieg Kapial på laget.
Publisert Sist oppdatert

Ignite Procurement hadde nok et år med stor vekst i 2023 da de totale driftsinntektene gikk fra 20 millioner kroner i 2022 til 35,4 millioner i 2023 – tilsvarende 77 prosent vekst. 

Det opplyser selskapet til Shifter.

Ignite har nå rundt 250 kunder, og veksten skal ha fortsatt utover 2024. Selskapet nærmer seg nå 50 millioner kroner i årlige, gjentakende inntekter (ARR), opplyses det videre. 

Resultatet før skatt var -35,8 millioner kroner, en liten økning fra -35,5 millioner i 2022. Tallene er foreløpig ikke tilgjengelige i Brønnøysundsregisteret. 

Flere storrunder

Shifter har flere ganger skrevet om Ignite som lager programvareløsninger for å effektivisere innkjøpsprosessen i bedrifter. 

I fjor høst hentet de 50 millioner kroner i en runde ledet av Grieg Kapital. Året før hentet selskapet en «serie-a» -runde på 70 millioner kroner. Også det året økte inntektene med tilnærmet 50 prosent. 

– Vi nærmer oss cash flow nøytraliet og er derfor ikke avhengig av mer kapital. Det kan likevel bli aktuelt å hente en runde i løpet av 2025 for å øke veksttakten ytterligere, spesielt utenfor Norge, sier daglig leder og gründer, Sigbjørn Nome. 

– Vi ser at Norge ligger langt fremme i fokuset på bærekraftig innkjøp blant annet drevet av åpenhetsloven og et sterkt fokus på klimautfordringene. Ved at vi har klart å bli den klart største aktøren i Norge på dette området tror vi dette gir oss et veldig godt utgangspunkt for internasjonal vekst. I den forbindelse kan en større kapitalrunde være aktuell, fortsetter han. 

Ignite styrket lederteamet med å ansette Johannes Mella som COO og Frederik Meinertz Hansen som Chief Product Officer i løpet av 2023. Ansettelsene skal ha bidratt til å løfte selskapet, spesielt innen produktutvikling, ifølge Nome. 

– Vi fortsetter å se etter unike talenter og er spesielt på utkikk etter erfarne utviklere som vil være med på å bygge en verdensledende plattform i et ledende produktmiljø, sier han. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.