Sirken leverer både mini-ombrukssentraler i form av kontainere, og en plattform for registrering, formidling og salg av ombruksvarer. Selskapet vrir nå mer av virksomheten over til det siste, og har laget en samarbeidsavtale som Aune beskriver som en franchise-løsning.
Annonse
Partnerne stiller selv med lokale til ombrukssentral og bruker Sirken som den teknologiske plattformen. Samarbeidspartnere inngår kontrakt på bruk av løsningen og Sirken tar i tillegg en prosent av det som selges.
– Vi har en billig inngangsbillett og tar en god cut. Vi ønsker å tjene penger på at ombruksvarene omsettes, sier Aune.
Sirken-gründere: Ingvar Aune og Peter Totland har laget et system for innsamling av ombruksvarer. I Sirken-kontainerne «klikk og hent» av brukte varer.Foto: Sirken
Resultatene til Sirken
Selskapet hadde en omsetning på 1,2 millioner kroner og underskudd på det omtrent det samme i 2022.
I 2023 økte omsetningen til 2,6 millioner og bunnlinjen endte på minus 1,7 millioner kroner.
I 2024 hadde selskapet en omsetning på 4,7 millioner kroner og med et resultat på minus 800.000.
Nå jobber selskapet med å få flest mulig lokasjoner i Norge. Til nå har de partneravtaler blant annet med kommuner, entreprenører og renovasjonsselskaper.
Fremover vil Sirken jobbe med å bygge bedre funksjonalitet i plattformen, slik at partnerne kan ta ut CO2-rapporter og salgsrapporter. Aune forteller at de vil bruke AI til blant annet å automatisere innregistrering av varer.
Annonse
– Når vi får videreutviklet programvaren vil vi kunne betjene et større volum.
Ønsker å hente 10 millioner totalt
Annonse
Planen er å videreutvikle plattformen i løpet av sommeren. For å få det til trengs kapital. Selskapet har hentet 1,3 millioner kroner fra eksisterende investorer. I løpet av våren er målet å hente enda mer.
– Målet er å hente fem millioner i denne runden, resten fra eksterne investorer, sier Aune.
Annonse
Ingvar Aune (fra venstre), en vi ikke har navnet på, Peter Totland, daværende næringsminister Jan Christian Vestre og prosjektleder Erik Knutsen fra Veidekke - under åpningen av ombrukssentralen på Frysja i Oslo.Foto: Sirken
Så ønsker selskapet å bruke dette som matching-kapital inn mot Innovasjon Norge, slik at det totalt blir ti millioner inn.
Gründeren forteller at de merker at det er et stort fokus på ombruk og nå - både politisk og innenfor industrien. Det merker økt etterspørsel, særlig fra byggenæringen.
– Står bak 40 prosent
– Byggindustri-næringen står for 40 prosent av avfallsmengde, utslipp og energi.
Han forteller at det har vært en stor endring i hvordan denne næringen organiserer mellomlagring av varer.
– For 10-15 år siden hadde entreprenører egne lagre. Nå er ikke dette så vanlig lenger fordi det blir for dyrt med lokale og folk. Det de gjør nå er å sette ut lagertjenesten til oss. Nå kan selge varene i stedet for at de «råtner» på lageret, sier Aune.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.