Helseteknologi

Omsetter for to millioner i måneden etter ett år: – Nå ansetter vi så raskt vi klarer 

Oppstartsselskapet Noteless bruker kunstig intelligens til å hjelpe leger med å skrive journalnotater. 

Startet i september i fjor: Gründerne Mikkel Dahl Slettebø, Sarakan Sivakanesan og William Vossgård i Noteless.
Publisert Sist oppdatert

I fjor høst startet gründerne William Vossgård, Mikkel Dahl Slettebø og Sarakan Sivakanesan selskapet Noteless i Bergen. 

Noteless har laget en SaaS-plattform (programvare som en tjeneste) som forenkler journalnotat-skriving for fastleger. Verktøyet tar opptak av det pasient og lege sier under en konsultasjon. Deretter brukes kunstig intelligens til å ta bort irrelevant informasjon og summere opp det viktige i et journalnotat slik leger ville ha skrevet det. 

– Verktøyet gjør at leger kan ha øyekontakt med pasientene i stedet for å se inn i skjermen, og de sparer tid fordi de slipper å skrive. Leger forteller oss at de sparer 1-2 timer om dagen på å bruke verktøyet. Noen forteller også at det fører til at de kan ta inn flere pasienter, og dermed tjene mer penger, sier daglig leder William Vossgård. 

300 leger på kundelisten 

Ett år etter oppstart har selskapet 300 fastleger i hele Norge som kunder, en månedlig omsetning på rundt to millioner kroner og de teller 14 ansatte. 

Selskapet tar forhåndsbetaling for abonnement på seks eller 12 måneder. Verktøyet koster henholdsvis 2090 og 1790 kroner i måneden for seks og 12 måneders binding. 

– Vi jobber døgnet rundt, og alle pengene vi får inn reinvesterer vi i selskapet. De siste to månedene har vi ansatt så fort vi klarer. Det vil vi fortsette med fremover også, sier Vossgård.

Trioen har erfaring med både innovasjon, gründerskap og medisin. 

Fra bil og lakseoppdrett til helse 

Vossgård har tidligere gründet et selskap innen kommisjonssalg for private bilselgere og vært med å starte opp et selskap innen landbasert lakseoppdrett. 

Kommisjonssalg-bedriften ble lagt ned under pandemien. Landopprett-selskapet eksisterer fortsatt, men Vossgård hoppet av for å satse alt på Noteless for et år siden. 

Slettebø droppet masteren ved ingeniørvitenskap ved NTNU for også å bli med for fullt. 

Sivakanesan er utdannet lege ved Universitetet i Bergen, forlot legegjerningen for å bli gründer. Han presenterte selskapet under Demo Day i Bergen nylig.  

Selskapet er med i inkubatorene Eitri i Bergen og Aleap i Oslo. 

Hentet 4,2 millioner 

I april gjennomførte selskapet en kapitalinnhenting på 4,2 millioner kroner. Med seg på eiersiden har de VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og Farvatn, og de tre SaaS-pionerene Jens-Petter Glittenberg, Gard Haugen og Paal Runar Larsen som tidligere har bygget opp og internasjonalisert Meltwater

– Disse skalerte opp SaaS-selskapet Meltwater til å bli et globalt konsern med over 2000 ansatte og flere milliarder i årlig gjentakende inntekter. Vi er utrolig glade og takknemlige for å ha disse med oss i Noteless - som vi håper og tror kommer til å bli en ny unicorn fra Norge, sier Vossgård. 

– Hvordan er konkurransesituasjonen? 

– Vi har flere konkurrenter både nasjonalt og internasjonalt. Det som skiller oss fra dem er at vi har holdt på lengst, og derfor fått bygget en svært god løsning som er skreddersydd for helsevesenet i Norge. Teamet vårt har nå all den nødvendige kompetansen til å skalere  dette videre både nasjonalt og internasjonalt. 

– Har dere noen internasjonale kunder så langt? 

– Nei, men vi har flere testbrukere. Vi har nylig signert ansettelsesavtale med en dansk lege som skal ta ansvar for å tilpasse løsningen vår til danske leger i samarbeid med utviklerne i Norge, sier Vossgård. 

Bryter ikke taushetsplikt 

Det som sies i en legetime er sensitiv informasjon. Vossgård forteller at selskapet er Microsoft-partner og at ingen data blir brukt til å trene kunstig intelligens. Dataene blir lagret i 24 timer, men det er kun legen som har tilgang til det, noe som gjøre at taushetsplikten deres ikke brytes. 

Selskapet har nå meislet den videre strategien. De ser også mot andre kundegrupper enn fastlegene. 

– Vi får daglig henvendelser fra personer i andre spesialiteter i helsebransjen, og lanserer for flere av disse om kort tid. I går fikk vi den første fysioterapeut-kunden, og fremover vil vi åpne opp tjenesten for spesialisthelsetjenesten, sier Vossgård. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.