strømsparing

Oppstartsselskap skal samarbeide med Grønn Byggallianse om å «fange» energityver 

Energy Control har utviklet en gratisversjon av appen som skal brukes i en energisparingskampanje.  

Med på dugnad: Gründer Tommy Hagenes i Energy Control viser frem appen.
Publisert

Energy Control har laget en gratisversjon av sin EC Go-app og denne skal nå tas i bruk i Grønn Byggallianse sin årlige Fang energityven-kampanje. 

Grønn Byggallianse er en medlemsorganisasjon for virksomheter innen bygg, anlegg og eiendom, som jobber for miljlø og bærekraft. 

Shifter har tidligere intervjuet gründerparet i Energy Control om hvordan det er å være både ektefolk og gründere sammen. Tommy Hagenes fortalte da at han kom på app-ideen da han satt på flyet til ferie. 

Appen er utviklet for å gjøre det så enkelt som mulig å få kontroll over eventuelle energityver i et bygg, og inspirert av mobilspillet Pokemon Go der man fanger virtuelle pokemons-figurer. 

Fangsten her er av det mer konkrete slaget. 

Kampanjen Fang energityven retter seg mot alle som drifter bygg. 

– Dette er en bransjedugndad, og vi ønsker å gjøre jakten på energityver så effektiv som mulig. Vi er glade for at Energy Contral nå har brukt vårt skjema og laget en integrert versjon i EC Go-appen som gjør det lett for driftere å registrere energityver og rapportere dem til oss, sier kommuniksjonssjef Morten Nordskag i Grønn Byggallianse i en pressemelding. 

Flere eiendomsaktører bruker EC Go, blant andre Statens vegvesen. 

– Vi oppfordrer byggeiere til å etterspørre løsninger for å registrere energityver i de verktøy de bruker til daglig, sier Nordskag. 

Han forteller at Norge skal redusere strømforbruket i bygg med 10 terrawatt innen 2030, og at å fjerne energityver er en enkel og rimelig måte å kutte i energibruk. 

– Med de strømprisene vi hadde vinteren 2022/2023 og delvis i fjor vinter, er det også betydelige økonomiske gevinster for gårdeierne, sier Nordskag. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.