Oppstartsselskapet gjør det strålende når strømpriser er høye: Nå investerer tidligere Schibsted-topper
Sunday Power har kapret flere storkunder de siste ukene, og henter nå 12 millioner kroner.
Oppstartsselskapet som tar mål av seg å «gjøre solceller enkelt og lønnsomt for eiendomsbransjen», har fått med seg flere profilerte næringslivstopper i sin nye emisjon.
Inn kommer Ole-Jacob Sunde, styreleder i mediekonsernet i over 20 år, nå styreleder i the Guardian-eide Scott Trust og gründer og hovedaksjonær i Formue. Det gjør også Rolv Erik Ryssdal, avtroppende toppsjef i Adevinta og tidligere administrerende direktør i Schibsted,
– Vi er veldig fornøyde med våre nye investorer og bidragsytere, og med Ole Jacob og Rolv Erik har vi også to av norsk næringslivs største kapasiteter med på laget. Fordi kapitalmarkedet er i en krevende fase nå, valgte vi å hente mer enn først planlagt, sier administrerende direktør Jonas Ibsen Brynildsrud i en pressemelding.
Han mener at Sunday Power nåer godt posisjonert for det neste steget mot det store målet - å bli en ledende aktør for solceller på næringsbygg i Europa
Utnytter tomme tak
Sunde og Ryssdal får følge av et knippe andre private investorer. I tillegg har eksisterende aksjonærgruppe og ansatte tegnet seg i emisjonen. Sunday Power har også mottatt oppstartslån fra Innovasjon Norge på 1,5 millioner, som inngår i kapitalinnhentingen på 12 millioner.
– Konseptet til Sunday Power er å benytte tomme tak til å bygge ut mer fornybar kraft, ved å finansiere og drifte solcelleanlegg uten kostnad for eiendommen. Med vår egenutviklede teknologi kan vi gjøre dette til et positivt regnestykke både for eier og leietaker i bygget, samt at vi gjør det mer effektivt og smart å produsere, drifte og selge solkraft på flate næringstak, hevder Brynildsrud.
Strømpris-fordel
Sunday Power-gründeren viser til at de høye strømprisene bidrar positivt til business-caset. I og med at de deler inntektene fra strømsalget med eierne av eiendommen, blir det også penger inn for andre.
– Med et Sunday Power-solcelleanlegg kan et bygg på 2.000 kvadratmeter tjene flere hundre tusen i året i dagens strømmarked, uten å måtte investere noe som helst. Det verdiforslaget er unik på markedet, og det er teknologien vår som gjør at vi kan tilby dette.
Kundevekst
Brynildsrud forteller at teamet har gått fra 2 til 6 over sommeren for å møte sterkt økende etterspørsel. De har installert tre nye anlegg i løpet av de siste ukene og totalt drifter eller er i ferd med å driftsette 10 anlegg. På kundelisten står blant annet Bulk Industrial Real Estate, Eiendomsspar, Ticon, Medvind Eiendom, Brække Eiendom og GG Gruppen.
– Nå er fokuset vekst. Det blir en travel høst og vinter med full gass på alle områder – skalering av salg, videreutvikling av software, installasjon av anlegg og styrking av teamet.