RESULTAT

Optimaliserer tiden for andre, men nå endrer Memory strategien for å fremskynde egen lønnsomhet

Selskapet til gründer Mathias Mikkelsen fortsetter veksten, og tar nå grep for å nå sort bunnlinje innen et år.

Gründer Mathias Mikkelsen og Memory flyttet inn i nye lokaler på Løren i 2021. Her er det plass til at selskapet kan vokse.
Publisert

Teknologiselskapet Memory spesialiserer seg på programvare for tidsstyring- og registrering. Det mest kjente produktet er timeføringsappen Timely, men selskapet har også lansert Dewo, et verktøy basert på «deep work»-tankegangen. Kundelisten er imponerende, med titusenvis av brukere i noen av verdens største selskaper, som Amazon, Pepsico og Yale University.

I fjor omsatte selskapet, som ble startet av Mathias Mikkelsen i 2015, en omsetning på 26,93 millioner kroner, opp fra 21,25 millioner kroner året før. Det tilsvarer en vekst på 26,8 prosent i løpet av ett år.

Selskapet fortsetter likevel å tape penger. Årsresultatet før skatt for 2022 endte med et underskudd på 38,36 millioner kroner, en svekkelse på 69 prosent sammenlignet med -22,69 millioner kroner i 2021.

Siden oppstarten har selskapet tapt i overkant av 90 millioner kroner. 

– Vi er svært godt fornøyd med fjoråret med tanke på forbedringen vi har hatt siden 2021. Da hadde vi 0 prosent vekst kontra 2022, som da endte med 27 prosent år over år, sier Mikkelsen.

Opprettholder veksttakten

Utviklingen hittil i år tyder på at 2023 også vil ende på vekst på mellom 20 og 30 prosent, forteller han.

– Vi har jobbet mye med å dra kostnadene ned samtidig som vi opprettholder veksten og det er etter planen, sier Mikkelsen.

Endrer strategi

Gründeren har tidligere fortalt Shifter at strategien har vært å nærme seg lønnsomhet, og så hente en ny runde. Det var også tanken etter en emisjon på 115 millioner kroner sommeren 2021, som verdsatte selskapet til 415 millioner kroner.

– Gitt dagens kapitalmarked, står du ved denne planen?

– Nei, slik kapitalmarkedene utviklet seg over de siste to årene så er ikke det noe gunstig plan lengre. 

Memory har ikke hentet penger siden 2021, og vil heller ikke prøve på det i det nåværende klimaet, ifølge Mikkelsen.

– Vi har et så sterkt fundament i Timely-produktet at vi har endret strategi. Istedenfor å gå etter funding, er fokuset snudd til å heller bli lønnsomme. 

– Målet er at det skjer i første halvår 2024.

Gründer Mikkelsen har fortsatt den største eierandelen på 36,5 prosent, etterfulgt av Melesio Invest med 11,4 prosent og Investinor med 10,5 prosent.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.