Paulina Ackermann skal lede Otovos satsing i Polen.
Paulina Ackermann skal lede Otovos satsing i Polen.

Otovo inn i sitt største marked hittil

Det norske solenergiselskapet Otovo etablerer seg i Polen. I spissen for satsingen står Paulina Ackermann, som har ledet Lime og vært operasjonssjef i Uber.

Publisert Sist oppdatert

Otovo etablerte seg fredag i Polen, solcelleselskapets femte og hittil største europeiske marked, skriver selskapet i en melding. Fra før opererer selskapet i Norge, Sverige, Frankrike og Spania.

Den norske startupen har ansatt Paulina Ackermann, som har erfaring fra flere hurtigvoksende plattformselskaper, til å lede den polske satsingen. Hun kommer til Otovo fra elsparkesykkel-selskapet Lime, der hun var landsjef for sparkesykkeltjenesten i Polen, Tsjekkia og Ungarn. Før det, var hun leder for kundestrategi og drift i Uber.

– Det polske solenergimarkedet er brennhett. Det selges i år hundre ganger flere solcelleanlegg i Polen enn i Norge! Selv om vi er litt flere i Polen enn dere er i Norge, er jo det ganske utrolig, sier Ackermann i en pressemelding.

Ifølge Otovo forventes det at det polske solenergimarkedet vil telle omtrent 200.000 nye solcelleanlegg installert i år. Til sammenligning vil det norske være på om lag 1.500 anlegg, beregner selskapet.

Polens eget institutt for fornybar energi rangerer markedet som det femte største i Europa, og det tredje største innen solcelleinstallasjoner på boliger.

Otovo selger solceller på nett og bruker lokale montører til å utføre tjenesten.

– Otovo har hatt suksess med denne oppskriften i Spania i 2020, og jeg syns det er mye i det polske markedet som ligner. Det skal vi få til her også, sier Ackermann.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

OTOVO AS

Otovo er Nordens ledende aktør på solcelletak og selskapet er også en fungerende kraftleverandør. Otovo skreddersyr forslag på komplette solcelleanlegg for hver enkelt kunde, i tillegg har selskapet også en app utviklet for å følge produksjonen.

Les mer om selskapet her

OSLO

Andreas Thorsheim

36-50

  • Handelsbanken Ab Svenska
  • AGDER ENERGI VENTURE AS
  • AKERSHUS ENERGI INFRASTRUKTUR AS
Se hele selskapsprofilen
Powered by Labrador CMS