Otovo kopierer leasing-konsept fra USA: – En milepæl
Lanserer leasing på solceller.
I april meldte Shifter at Otovo utforsket leasing av solcellepaneler, og allerede i 2016 gjennomførte selskapet en pilot med utleie av solceller via plattformen.
Tilbakemeldingene var slående: 70 prosent foretrakk leasing over kjøp.
– Det er ikke alle som kan bla opp 50.000 kroner og for å investere i solceller på taket. Spesielt nå som coronakrisen har gjort mange mer usikre, uttaler Andreas Thorsheim, daglig leder og gründer i Otovo, i en pressemelding onsdag.
Konseptet er kopiert fra USA, skriver selskapet videre.
Til forskjell fra andre leasingprodukter, som for eksempel privat leasing av bil, skal selve leien av solcellene skje uten noen form for kontantinnsats eller delbetaling.
I tillegg vil boligeieren selv ta imot hele Enova-støtten, som vil gi mellom 15.000 og 25.000 kroner rett i lommen umiddelbart, heter det videre.
– Dette er en milepæl og en stor dag for alle som lenge har hatt et ønske om å bidra til det grønne skiftet, men som kanskje ikke har hatt økonomien til det.
– En gjennomsnittlig familie i enebolig vil nå kunne spare titusener av kroner på strømregningen over de årene anlegget holder ved å leie en del av sola heller enn å kjøpe vanlig strøm, sier Thorsheim.
På plass i Spania
All installasjon og service av solcellepanelene blir håndtert av Otovo-sertifiserte installatører og er inkludert i månedsleien, som starter på 299 kroner i måneden.
Det eneste man ifølge Otovo trenger er å eie et hustak det går an å montere panelene på. Planen er å rulle ut leasingproduktet i hele Europa.
Otovo ble lansert i Spania i forrige uke, med flere europeiske land planlagt rett over sommeren. Markedet Otovo sikter seg inn på er på totalt 30 milliarder kroner årlig, og kan doble seg innen 2030, ifølge selskapet.
– Ser man på solcellemarkedet i USA, som er verdens største og raskest voksende, så er det nettopp leasing-delen som har stått for den største veksten de siste årene. Nå tilgjengeliggjøres muligheten til både å spare penger, og det å kunne produserer egen, fornybar strøm til alle og enhver, sier Thorsheim og legger til:
– Vi er overbevist om at vi vil se den samme etterspørselen også her i Norden og ute i Europa, og vi har ingen tid å miste, sier han.