Gründer

Over 60 søkte plass i ny akselerator: Disse kom med 

Atlas Accelerator hadde sin første samling nylig. Se oversikten over selskapene som ble plukket ut til å være med. 

Deltakere og akselerator-ledere på første samling på Solstrand hotell på Os utenfor Bergen.
Publisert Sist oppdatert

Den ferske akseleratoren har plukket ut sitt første kull. 

Ti selskaper ble valgt ut - blant over 60 søkere. Se oversikt over selskapene nederst i saken. 

Den ferske akseleratoren har plukket ut sitt første kull. 

Ti selskaper ble valgt ut - blant over 60 søkere. Se oversikt over selskapene nederst i saken. 

Shifter har tidligere fortalt at Atlas ønsker investere opptil 150.000 i selskapene i akseleratoren. 

Petter Tran i Quinn, Sebastian Ferraz i Ferraz Ventures, Stian Hexeberg i Bonus, Hana Colakovic og Michelle Sæther i Link Utvikling og Hoang Minh Trinh i Agens står bak akseleratorprogrammet. 

Teamet i Atlas Accelerator. Fra venstre Petter Tran, Hana Colakovic, Sebastian Ferraz og Hoang Minh Trinh.

– Vi er hands-on og ønsker å utfordre oppstartsselskapene, stille krav og samtidig hjelpe dem videre på veien, sier Colakovic. 

Hun forteller at de blant annet hjelper selskapene med å utvikle MVP i tillegg til å sette opp og gjennomføre salgs - og markedsføringsstrategi. 

De ti selskapene som er med deltar på totalt tre fysiske samlinger. I tillegg er det rundt ett møte i uken digitalt i løpet av de tre månedene programmet pågår, og digitale samlinger med eksterne relevante foredragsholdere. 

Den første fysiske samlingen var på Solstrand Hotell & Bad på Os utenfor Bergen nylig. 

Atlas investerer i samtlige av selskapene som er med i akseleratoren. Hva de har investert varierer, men maksbeløpet er 150.000 kroner. 

– Vi som står bak Atlas er selv gründere, og det gir oss muligheten til å dele våre erfaringer med deltakerne. Vi har stor tro på selskapene som er valgt ut og skal gjøre det vi kan for at de skal lykkes, sier Colakovic.

Disse selskapene er med: 

Fioobra 

Gründere: Cecilia Karlsen Gnaly og Stian André Østern Weiseth, Oslo. 

Fioobra
Cecilia Karlsen Gnaly og Stian André Østern Weiseth i Fioobra.

Hva: Utvikler et integrert system for sirkulære tekstiler som identifiserer lønnsomme plagg for gjenbruk, og effektiviserer prosessen fra sortering på fabrikk til nettbutikk.

– Vi bruker kamerateknologi og kunstig intelligens til å skanne og vurdere tekstilene, og bruke informasjonen til å automatisere annonser til nettbutikk. Kundene kan gå fra sortering til publisert annonse i nettbutikk mye mer effektivt, og kutte manuelle prosesser og kostnader til logistikk. I dag gjøres dette i stor grad manuelt og ved bruk av Excel og lignende, sier Gnaly.

Målet til selskapet er at flere plagg skal gjenbrukes.

– Disse plaggene kommer ut i butikker i dag, men ikke i stor nok skala. Vi åpner for at markedet for gjensalg kan bli større og skalere. I Europa vokser bruktmarkedet for klær raskere enn fast fashion-industrien. Samtidig er det nye EU-reguleringer som pålegger kommuner og produsenter å sørge for at brukbare tekstiler ikke går til avfall, men vurderes for ombruk. Dette fører til økt volum og behov for smartere løsninger, sier Weiseth. 

– Per nå er det opptil fire personer som tar i ett plagg før det kommer for salg. Med vår løsning kan det holde med én person, sier Weiseth.

– Hvis man for eksempel skal selge en jakke til 500 kroner, må ressursbruken i prosessen være lav nok til at det lønner seg. Det er her automatiseringen kommer inn, sier Gnaly.

Gründerne startet å validere ideen i desember 2024, selskapet er under etablering og har en pågående pilot og har laget en prototype som nå skal testes.

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren?

– Timingmessing er det veldig bra for oss. Vi får tilgang til ekspertkompetanse. Og har blant annet allerede på dag 2 fått jobbet med branding. Det er noe man som startup gjerne hopper for raskt over. Vi får også hjelp til salg, produkt og markedsføring i denne viktige fasen, sier Gnaly. 

Ecosphere

Gründere: Besim Ismaili, Sriramya Juttiga, Aparna Agrawal, Oslo. 

Ecosphere
Sriramya Juttiga (til venstre) og Aparna Agrawal i Ecosphere.

Hva:  SaaS-plattform (programvare som en tjeneste) for ECG-rapportering, skreddersydd for byggebransjen, anleggsbransjen og finansbransjen.

– Vi ønsker å revolusjonere ESG-rapportering ved å gjøre den mer effektiv, automatisert og tilgjengelig for hele organisasjonen, ikke bare enkeltpersoner, sier Ismaili.

Med over 24 års erfaring innen IT har Ismaili ledet prosjekter for selskaper som Ruter, FHI, IKEA, TINE, i tillegg til å ha bygget flere selskaper.  Teamet bak Ecosphere består av eksperter innen startups, forretningsutvikling, design og dataanalyse, med Juttiga og Agrawal som sentrale drivkrefter bak strategi og produktutvikling.

Ecosphere er utviklet med støtte fra Ela Analytics, et selskap spesialisert på avansert dataanalyse, AI-drevne løsninger og ESG-rapportering. Ecosphere er godkjent for Skattefunn. 

– Ela Analytics hjelper selskaper med å omdanne data til verdifulle forretningsinnsikter gjennom robust datainfrastruktur, datakvalitet og strategisk visualisering, sier Ismaili. 

– Vi bygger en plattform som er intuitiv, skalerbar og tilpasset ulike markeder. Automatisering vil redusere behovet for manuelle rapporteringsmøter og gi selskaper en mer sømløs prosess, sier Juttiga.

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren?  

– Ecosphere oppfyller kriteriene for Innovasjon Norges Miljøteknologi-tilskudd og planlegger å søke finansiering for skalering. Vi søker investorer for å akselerere veksten, og med en kombinasjon av offentlig støtte og privat kapital kan vi drive bærekraftig innovasjon raskere. Tilskuddet vil dekke viktige kostnader for utvikling og implementering, mens strategiske investorer kan styrke vår videre vekst. Dette arbeider vi med gjennom Atlas-akseleratoren.

EM/Hub 

Gründer: Morten Marthinsen og Per Henrik Rolfsen, Asker. 

EMtech
EMtech

Hva: Lager en plattform der eiendomsmeglere kan jobbe utenfor tradisjonelle kjeder. Plattformen bygger merkevaren til den enkelte megler og det blir enklere for meglere å styre karrieren sin. 

– Meglere jobber for ren provisjon, og antall boliger du selger har direkte påvirkning på lønnen din. Samtidig er det lite markedsføring av den enkelte megler. Det ønsker vi gjøre noe med, sier Morten Marthinsen. 

Han har selv jobbet som megler i 15 år og startet selskapet Eiendomsmeglerne AS i 2024 – et meglerhus for eiendomsmeglere som ønsker å styre egen merkevare og karriere.
– Eiendomsmeglerne ivaretar etterlevelse av regelverk, oppfølging, felles salgstreninger, moderne systemer og strukturert onboarding. I tillegg fungerer vi som arbeidsgiver, med tryggheten dette medfører, sier Marthinsen. – Med Eiendomsmeglerne har vi truffet en nerve i markedet. Nå ønsker vi å bygge plattformen for alle meglere som vil ta kontroll over sin egen karriere for å kunne skalere, sier Marthinsen.

Eiendomsmeglerne eies nå av de 11 ansatte og har ingen eksterne investorer. 

Han forteller at meglere bruker store deler av tiden sin på å lete etter kunder, og at dette skal bli lettere med en slik plattform. 

– Finnes det noen andre som gjør det samme? Hvem er konkurrentene? 

– EXP Realty begynte i USA, er nå i 20 land og tilknyttet 100.000 meglere. Vi skiller oss fra den plattformen ved at vi skal gjøre mer personlig branding for den enkelte eiendomsmegler, sier Marthinsen.

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren? 

– De kan mye som vi ikke har erfaring med. Det å få lov til å være i et forum med likesinnende, og sammen med andre som har gründet selskaper før - er utfattelig verdifullt. Vi ønsker å lære å ta smarte valg for skalering. Vi ønsker ikke nødvendigvis å skalere raskest mulig, men skalere samtidig som vi tar gode valg og beholder kjerneverdier, sier Marthinsen. 

Tabl

Gründer: Lasse Knutsen, Oslo. 

Tabl
Tabl-gründer Lasse Knutsen forteller at første by ut er Oslo, deretter vil selskapet til Bergen.

Hva:  Utvikler en app som skal gjøre det sømløst å booke bord på restauranter. 

– Ideen kom for halvannet år siden. Vi var en vennegjeng som ofte gikk ut for å spise, men så var det så komplisert å finne ut hva man hadde lyst på og hvor det var ledig bord. Da måtte man inn på hver enkelt restaurant sin nettside, sier Knutsen. 

På plattformen skal man enkelt kunne finne bord på ulike restauranter og se tilgjengelighet. Selskapet ble stiftet i august 2024 og har nå en demoversjon klar.

– Vi har nå 50 signerte restauranter og på 24 timer signerte vi 250 brukere, sier Knutsen. 

Han forteller at andre oppstartsselskaper har prøvd på noe lignende tidligere, men ikke lyktes. 

- Vi mener løsningen vår ser bra ut, og gir verdi både for restauranteier og sluttbruker. Plattformen vår integreres direkte mot de ulike bookingsystemer for å gjøre hele bookingopplevelsen sømløs, sier Knutsen. 

– Hvordan skal dere tjene penger? 

– Det er en Saas-modell (programvare som en tjeneste) med tre uliker betalingsmodeller avhengig av hvilke funksjoner man ønsker. Vi ønsker at restaurantene skal kjempe om kundene og at brukere skal ha full oversikt over restauranter i området og hvor det faktisk er ledig bord, sier Knutsen. 

Han forteller selskapet også planlegger å utvikle en AI-assistent som kan bestille bord for deg, utifra tidligere bookinger og favoritter.

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren? 

– Det er ikke bare pengene som er verdt noe, men det å få møte de andre startupsene og få jobbe med dyktige mennesker med erfaring fra alle spekter i en oppstartsbedrift.

Atlas Accelerator
Atlas Accelerator samlet alle selskapene til to-dagers-workshop på Solstrand hotell på Os utenfor Bergen.

SIMO

Gründere: Rune Reinhardtsen, sammen med et team med bakgrunn innen programmering, simulator og simulation, innovasjonstrategi, markedsføring, salg, forretningsutvikling, software. 

Hva: Skaper en ny måte å oppleve drone- og actionkamera-videoer på ved å bevare og forsterke bevegelsesfølelsen. I stedet for at seeren kun ser en video på en smarttelefon, skal de kunne føle reisen. 

Ideen oppsto i 2018, da de jobbet med VR i et annet selskap. Benytter ekte film i kombinasjon med VR. Selskapet har søkt støtte hos Innovasjon Norge og har mottatt patentbarhetsvurderingstilskudd, og vurderer nå eksterne finansieringsmuligheter for å realisere konseptet og gå til markedet. 

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren? 

– Deltakelsen er en bekreftelse på at vi er på riktig vei. Den gir oss tilgang til et verdifullt nettverk og innsikt i hvordan vi kan ta konseptet videre – enten det gjelder innovasjonsstrategi, produktutvikling, smarte verktøy, markedsvalidering eller en lean startup-tilnærming. Atlas Accelerator er spesielt verdifull fordi de tar inn selskaper i en tidlig fase, noe som gir oss muligheten til å justere strategi og konsept mens vi fortsatt har stor fleksibilitet, sier Reinhardtsen. 

Nexux

Gründere: Hans-Eirik Breyholtz-Mott og Lasse Gjellestad

Nexus
Hans-Eirik Breyholtz-Mott og Lasse Gjellestad i Nexus.

Hva:  Nexus skal gjøre det enklere å holde oversikt over investorer og skal forenkle prosessen med å hente kapital.

Nexus ble startet opp fordi gründerne trengte det for sitt andre oppstartsselskap, Folkekraft, forå hente kapital og håndtere investorer. 

Nexus er blitt brukt til å hente åtte millioner kroner og administrerer nå mer enn 500 investorer. 

– Alt er bygget fra bunnen av og vi ønsker nå å søke støtte gjennom HVL Skape og Innovasjon Norge, sier gründerne. 

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren? 

–  Det viktigste for oss er å akselerere veksten og benytte oss av ressurspersonene i Atlas. Vi planlegger å komme raskt i gang med salgsprosessen og få betalende kunder.

Ingsikt

Gründere: Even Ingjær og Mike Gvozdev

Ingsikt
Gründer Even Ingjær i Ingsikt.

Hva:  Selskapet bruker kunstig intelligens for å gjøre møter mer effektive, engasjerende og verdifulle – på kortere tid og med høyere kvalitet.

– Etter covid opplevde jeg at arbeidshverdagen ble overfylt av møter som aldri tok slutt. Dårlig møteledelse førte til frustrasjon, stjal verdifull tid og tappet både teamet og meg selv for energi. Etter å ha sittet på gjerdet en stund, fikk jeg høsten det lille dyttet jeg trengte for å ta tak i problemstillingen og bygge en løsning for å gjøre noe med dette, sier Even Ingjær. 

Selskapet er så langt finansiert av egne midler og har en søknad inne hos Innovasjon Norge. 

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren? 

– Deltakelsen i Atlas gir meg som førstegangsgründer verdifull støtte, veiledning og et nettverk å spille videre på. Programmet hjelper meg med å løfte blikket, få nye perspektiver og fokusere på det som gir verdi for startupen i en sårbar fase med begrensede ressurser.

Tabify 

Gründer: Hibaq Omar 

Tabify
Gründer Hibaq Omar i Tabify.

Hva:  Selskapet lager en innovativ betalingsløsning som skal forenkle betaling i restaurant. Gjestene kan skanne, splitte og betale direkte ved bordet - uten ekstra ventetid og uten ekstra arbeid for servitøren. 

– Tabify ble startet høsten 2024 etter å ha sett et tydelig behov for en raskere og mer effektiv betalingsprosess i restaurantbransjen. Tradisjonelle løsninger skaper unødvendig ventetid, kø og lavere bordrotasjon. I tillegg har ikke vanlige terminaler innebygd støtte for enkel splitting av regningen, noe som ofte gjør betaling tungvint for både gjester og ansatte. Løsningen er også drevet av den økende overgangen til kontantløse og kontaktløse betalingsmetoder, sier Omar. 

Foreløpig er selskapet selvfinansiert, men utforsker muligheter for ekstern finansiering og støtte på sikt. 

– Hva betyr det for deg å delta i akseleratoren? 

– Deltakelsen i Atlas gir selskapet verdifull tilgang til mentorer, nettverk og ressurser som hjelper Tabify med å bygge og skalere raskere. Vi får innsikt i produktbygging, markedstilpasning, innhold og strategi som er utrolig verdifullt som gründer i tidlig fase, sier Omar. 

Memorial/Morethanstone  

Gründere: Thomas Hus Olsen og Jakob Århus Mikalsen

Morethanstone
Thomas Hus Olsen og Jakob Århus Mikalsen i Morethanstone.

Hva: Selskapet lager QR-koder gravert på metallplater som festes på gravsteiner. QR-kodene leder til en personlig minneside med bilder og tekst om den avdøde, slik at familie og besøkende enkelt kan få tilgang til minner og historier.

– Vi startet opp fordi vi ønsket å utvide muligheter for hvordan man hedrer de som har gått bort. I dag har de fleste en vanlig gravstein som forteller svært lite om personen og dette ønsket vi å gjøre noe med. Vi startet for omtrent et år siden med ideen og siden har vi utviklet og jobbet hardt får å være der vi er i dag, sier gründerne. 

Selskapet er så langt selvfinansiert, foruten investeringen fra Atlas. 

– Hva betyr det for dere å delta i akseleratoren? 

– Deltakelsen betyr svært mye for oss. Vi har merket at det er fort gjort å gå seg vill i grunderuniverset med tanke på hva man bør legge fokus på osv. Vi er to unge gründere, så det er veldig betryggende for oss å ha dyktige og erfarne fagfolk i ryggen. Atlas har et veldig bra team der de utfyller hverandre godt og gir oss veldig nyttig informasjon og hjelp innenfor temaer som en bedrift møter på, spesielt i startfasen.