Pave Frans ases som en ganske moderne mann, og har blant annet engasjert seg i utviklingen av kunstig intelligens.
Pave Frans ases som en ganske moderne mann, og har blant annet engasjert seg i utviklingen av kunstig intelligens.

Paven dedikerte november-bønn til roboter og kunstig intelligens

Paven følger opp sitt engasjement for teknologisk utvikling, etter møtet med ledere fra IBM og Microsoft tidligere i år. Denne gangen snakket han med (enda) høyere makter.

Publisert Sist oppdatert

Pave Frans' månedlige bønneintensjon for november, en slags ekstra målrettet bønn som sies ved inngangen til hver måned, ble dedikert til teknologiens verden.

«Vi ber om at fremskrittene innen robotikk og kunstig intelligens alltid vil tjene menneskeheten,» lyder intensjonen, som publiseres hver måned i pavens verdensomspennende bønnenettverk.

Til sammenligning har pavens tidligere bønneintensjoner dette året handlet om temaer som verdensfred, flyktningkriser, kvinners deltakelse i kirken og respekt for planetens ressurser.

Dette er imidlertid ikke den første gangen Pave Frans, som anses som svært moderne - til en katolsk pave å være, begir seg ut på tematikker innen etikk knyttet til kunstig intelligens, skriver Axios.

I februar var Vatikanet blant annet vertskap for ledere fra teknologikjempene IBM og Microsoft, under et seminar om «menneske-sentrerte» måter å designe kunstig intelligens på. Samlingen resulterte i et signert dokument, en slags prinsipputtalelse, om etisk tilnærming til kunstig intelligens.

Powered by Labrador CMS