IMPACT
Pletly får tidligere finansdirektør i GPS-kjempen Tomtom på eiersiden
Selskapet som bygger digitale hjelpemidler for mennesker med spesielle behov og deres pårørende, fyller på med kapital fra flere internasjonale investorer.
Etter et tiår uten utvikling innen hjelpemidler for mennesker med spesielle behov, sa ekteparet Marius og Jeanine Elisabeth Mathisen at nok fikk være nok.
I fjor høst skrev Shifter om gründerparet, som sammen med tre andre etablerte Pletly. Oppstartsselskapet tar sikte på å bli et komplett digitalt hjelpemiddel for mennesker med spesielle behov og deres familier, det være seg fysiske eller psykiske utfordringer. Ideen har sitt utspring i egne opplevelser.
Nå har selskapet fått to millioner kroner fra Innovasjon Norge gjennom en innovasjonskontrakt, og er i ferd med å lande en investeringsrunde som matcher den summen. Totalt sikter selskapet på å hente inn opptil tre millioner kroner i ekstern investorkapital, og er godt på vei til målet. Runden avsluttes i løpet av april.
Erfaren finansdirektør kommer inn
Blant investorene som hittil har tegnet seg, er Susan Kim-van Dongen. Hun har vært finansdirektør i flere teknologiselskaper, deriblant GPS-kjempen Tomtom, og har erfaring som gründer innen helseteknologi, forteller Marius Mathisen. Som konsulent har hun vært involvert i prosjekter hos blant andre Twitter og Square.
Introduksjonen til det norske selskapet ble gjort gjennom Ottar Hovind, som er direktør i Simula Innovation.
– Hun har et stort nettverk i både Europa og USA som hun ønsker å introdusere oss for, sier Mathisen.
Ifølge den norske gründeren skal Dongen snart ta over som leder for «et større VC-fond», men i denne runden gikk hun inn privat.
Flere fond
Pletly har imidlertid også fått med seg institusjonelle investorer.
Deriblant estiske Limitless Impact Fund, et fond som ble stiftet av tidligere ansatte i fintech-selskapet Wise (tidligere Transferwise) og Skype.
Amerikanske ForumVC er også med. De jobber spesifikt med selskaper som skal entre det amerikanske markedet, noe Pletly planlegger å få til gjennom samarbeid med ulike forsikringsselskaper. Fondet skal hjelpe den norske startupen med å rigge seg klar for en såkornsrunde i 2024.
Noen nye engleinvestorer og eksisterende aksjonærer har også tegnet seg.
Satser på kunstig intelligens
Blant de nye engleinvestorene er Walid Fayez Mustapha. Han var med å gründe Homefair, et selskap som brukte kunstig intelligens for å matche eiendomsselgere med den beste megleren. I 2021 ble selskapet kjøpt av Marketer.
Senere har han investert i web3-startupen Presail, og etter at han forlot Marketer startet han en ny gründerreise med Roadshow - som bruker kunstig intelligens for å matche startups med venture-investorer.
Kunnskapen om kunstig intelligens skal han også bruke i praksis gjennom sin aksjonærgjerning i Pletly.
– Walid har relevant erfaring både som gründer med nettverk, men er en person som forstår behovet for innovasjon gjennom AI innen omsorgsektoren, sier Mathisen.
Innovasjonskontrakten som har gitt klingende mynt i kassa fra Innovasjon Norge, innebærer nemlig blant annet å utforske mulighetene med kunstig intelligens på omsorgsfeltet.
Pletly har også iverksatt et prosjekt sammen med Microsoft med fokus på «responsible AI» under fanen «AI for good».
– Vi har utviklet en prototype av det vi kaller AngelAI, som vil være våre brukeres personlige omsorgsassistent, som vi planlegger å rulle ut til utvalgte brukere over de neste månedene, forteller Mathisen.