kapital

Podcaster lukker et av Europas største venturefond

Harry Stebbings 20VC henter inn 400 millioner dollar til sitt tredje fond, og øker med 2,5 ganger fra forrige fond.

Claire Hughes Johnson i Stripe på Slush-konferansen, intervjuet av Harry Stebbings fra 20VC.
Publisert

Det London-baserte investeringsselskapet 20VC, ledet av podcaster Harry Stebbings, annonserte i dag at de har sikret sitt tredje fond på 400 millioner dollar, tilsvarende 4,3 milliarder kroner.

Ifølge Financial Times gjør det 20VC til et av de største fondenen  for investeringer i tidlig fase i Europa. Summen er en økning på 2,5 ganger fra forrige fond på 140 millioner dollar i juni 2021. 

Fondet vil bli delt mellom såkornfase (125 millioner dollar) og serie A-fase (275 millioner dollar). 

Blant investorene i 20VCs nye fond finner vi MIT Investment Management Company, Horsley Bridge og det Rothschild-støttede RIT Capital Partners.

– Vi er her for å bygge et selskap som definerer generasjoner. Det at vi har klart å hente 400 millioner dollar fra investorer av denne kaliberen, er et bevis på deres tro på oss og vår modell. Nå er det på tide å jobbe hardere enn noen gang, sier Harry Stebbings, grunnlegger og Managing Partner i 20VC i en kommentar.

Harry Stebbings er podcaster og investor gjennom 20VC.

Unik struktur skiller 20VC fra andre

20VC skiller seg litt fra andre venturekapitalfirmaer ved å vektlegge gründeren som den som gir den aller største verdien til høyt voksende selskaper. For å kapitalisere på dette har 20VC utviklet tre underfond: 20Sales, 20Growth og 20Product.

Disse underfondene består av 24 av de beste «operatørene» innen sine felt. De jobber sammen som en pålitelig og repeterbar maskin for å finne, velge og støtte de beste selskapene.

  • 20Sales er et helkvinnelig team bestående av salgs- og inntektsledere fra selskaper som Notion, OpenAI og Vanta.
  • 20Growth inkluderer ledere fra hypervekst-selskaper som Doordash, Dropbox, Shopify og Pinterest.
  • 20Product består av CTO-er og produktsjefer fra LinkedIn, Nubank, Snapchat og Spotify.

Media og et sterkt nettverk

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

I tillegg til å være et venturekapitalselskap, er 20VC også en betydelig medieplattform. Harry Stebbings har gjennomført over 2 750 intervjuer med mer enn 800 av verdens ledende CEOs og gründere, inkludert Sam Altman fra OpenAI, Marc Benioff fra Salesforce, Daniel Ek fra Spotify og Reid Hoffman fra LinkedIn. 

20VCs podcast har blitt lastet ned over 150 millioner ganger, noe som har bidratt til å styrke selskapets posisjon i teknologimiljøet.

Fondet inkluderer også gründere fra selskaper som Atlassian, Candy Crush, Canva, Capital One, Datadog, Deliveroo og Spotify. Partnere fra ledende venturekapitalfirmaer som Accel, Benchmark, Coatue, Founders Fund og NEA er også blant investorene.