spillteknologi

Portal One hadde 389 millioner kroner i banken

Mens andre oppstartsselskaper sliter med likviditeten i et tøft marked, har gründerbrødrene Kasin fortsatt mye å gå på i sin spillstartup.

Lillebror Stig Olav Kasin (venstre) er innholdssjef i Portal One, mens storebror Bård-Anders er daglig leder.
Publisert

De norske gründerbrødrene Bård Anders og Stig Olav Kasin har siden 2018 bygget en plattform som kombinerer klassiske mobilspill med korte, daglige tv-sendinger hvor ulike kjendiser får bryne seg på dagens spill mot folk hjemme i stua. 

PortalOne hadde mildt sagt god timing da de hentet 800 millioner kroner fra blant annet turbo-vc-fondet Tiger Global noen måneder før tech-bobla begynte å krympe i 2022. Ifølge selskapet tegnet investorer seg for aksjer verdt totalt 1,5 milliarder kroner, og flere fikk derfor nei i det som den gang ble kalt en A-runde. 

Gründerne har både et norsk og amerikansk selskap, så hvor mye kapital som befinner seg i USA er noe usikkert. Men da det norske årsresultatet tikket inn hos Brønnøysunderegisteret denne uka, viste det en runway som de fleste norske oppstartsselskaper bare kan drømme om. 

Med 34 ansatte hadde selskapet et underskudd på nærmere 27 millioner kroner - omtrent det samme som året før. I banken hadde selskapet 389 millioner kroner. Selskapet har antagelig planer om å bruke disse pengene til å gi fart på veksten nå fremover, men dersom de hadde fortsatt med å gå i minus i samme takt, hadde brødrene Kasin altså hatt fjorten og et halvt år før kassa hadde gått tom.

Den norske delen av Portal One hadde salgsinntekter på rundt 1,7 millioner kroner i 2023, viser regnskapet. Lønnskostnadene var på 12,5 millioner kroner. 

 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.