proptech

Proptech-selskaper fusjonerer

Proptechselskapene Placepoint AS og Propcloud AS slår seg sammen.

Fra venstre (alle medgründere): Peder Sunde Jarle Bjørnbeth Daniel Nilsen Haakon Walmann Thomas Låver.
Publisert

Målet er å bli det markedsledende analyseverktøyet for eiendomsutviklere og leverandør av eiendomsdata til forsikring og andre kredittinstitusjoner. 

Det nye foretaket vil beholde navnet Placepoint og begge tjenester vil i første omgang leveres som før til kundene.

Både Propcloud og Placepoint har vokst siden oppstart, selv i en krevende periode for eiendomsbransjen. 

– Vi har vært kreative samtidig som vi har stått trygt i strategien. Med et produkt som markedet trenger og et ekstremt kundefokus har vi, på tross av lavkonjunktur, blitt sett av våre kunder som en del av løsningen og ikke problemet», sier Peder Sunde, daglig leder i Placepoint.

 

«Propcloud har satset på andre næringer innen eiendomsinformasjon og analyse og funnet grobunn i markeder som har hatt et etterlengtet behov for utvikling av eiendomsanalyse, forsikringsselskap og kredittinstitusjoner», heter det i en pressemelding.

– Behovet for nøyaktig og riktig eiendomsinformasjon og analyse er stadig økende i markedet, sier Daniel Nilsen, medgründer i Placepoint. – Placepoint har nå et svært godt utgangspunkt for å være med eksisterende og nye kunder på denne reisen.

Placepoint har til sammen 35 ansatte i Oslo, Sandefjord, Porsgrunn og Bangladesh. Foretaket oppgir å ha en samlet årlig gjentakende inntekt (ARR) på 15 millioner kroner. 

I fjor landet omsetningen i det fortsatt ikke-fusjonerte Placepoint på 5,9 millioner kroner, opp fra 2 millioner året før. Underskuddet før skatt var på 18,8 millioner. Propcloud omsatte for 2,1 millioner i 2023 med et lite overskudd.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.