Proptech

Prospekt-startup verdsettes til 33 millioner etter emisjon

Det tidligere statseide proptech-selskapet Ambita investerer i Prosper AI.

Fra venstre: Prosper-gründerne Jostein Engen, Frédéric Heitmann-André og Robin Skog. Til høyre er konsernsjefen i Spir Group Per Haakon Lomsdalen
Publisert Sist oppdatert

Prosper AI er en startup som bruker kunstig intelligens til å hjelpe eiendomsmeglere med å lage salgsprospekter. Nå har Ambita, som tidligere var eid av Næringsdepartementet, betalt fem millioner kroner for 15 prosent av startupen gjennom en emisjon. 

Det verdsetter Prosper AI til drøye 33,3 millioner kroner. Kjøperen Ambita er en del av proptech-konsernet Spir Group. Etterhvert vil det også være aktuelt å bruke teknologien til Prosper i konsernets andre selskaper: Boligmappa og Sikri, i tillegg til svenske Metria AB. 

– Ambita leverer eiendomsinformasjon som hver dag benyttes i forbindelse med boligsalg, eller bygge- og oppussingsprosjekter. Ved å integrere vår omfattende database med kunstig intelligens-tjenesten til Prosper AI, kan vi automatisere og effektivisere flere av de manuelle oppgavene som spiser opp tiden til eiendomsmeglere, sier Arild Elverum, daglig leder i Ambita.

– De er en helt ideell samarbeidspartner for oss på både kort og lang sikt. De fremstår som en seriøs og sterk partner som vi deler visjon og verdier med, sier Robin Skog, daglig leder og medgründer i Prosper AI.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.