Rune Mai, daglig leder i Nordic API Gateway og Christoffer Andvig, daglig leder i Neonomics kan begge melde om nye kontrakter.
Rune Mai, daglig leder i Nordic API Gateway og Christoffer Andvig, daglig leder i Neonomics kan begge melde om nye kontrakter.

PSD2-hjelperne vinner mark

Nye avtaler for Neonomics og Nordic API Gateway viser at selskapene, som hjelper tredjepartsaktører med open banking, kan få sitt store gjennombrudd i år.

Publisert Sist oppdatert

Neonomics, Nordic API Gateway, Nets og Tink er en skandinavisk kvartett av såkalte aggregatorselskaper. De kjemper med en lang rekke internasjonale konkurrenter om å få bli mellomleddet mellom bankene og selskapene som ønsker å bruke bankenes konto- og transaksjonsdata for å utvikle nye tjenester. Akkurat det PSD2-direktivet skulle føre til, med andre ord.

Christoffer Hernæs har kalt disse selskapene selgere av «gullgraveutstyr» i et gullrush, og pekte ut dem som tidlige vinnere i PSD2-racet. I begrepet gullgraveutstyr, legger han at disse selskapene står for oppkobling og vedlikehold av API-ene, leverer ett knutepunkt som kundene kan forholde seg til, og leverer produkter og tjenester gjennom det knutepunktet.

Ønsket å være i gang i 2019

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her