Sommerspalten 2023
Sigrun Syverud om klesdeling og valutakostnader
Shifter intervjuer 20 utvalgte gründere og investorer gjennom sommeren. Dagens gjest er Sigrun Syverud som er gründer og daglig leder i Fjong.
Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?
– Jeg heter Sigrun Syverud og er med-gründer og daglig leder i kledelingstjenesten FJONG. FJONG lar deg få tilgang til klærne du trenger, når du trenger det gjennom et medlemsskap eller engangsleie. Vi er i Norge, Danmark og snart Sverige!
Hva er din drømmeferie?
– Det viktigste for meg i ferien er å få koblet av med nære og kjære og å få vært aktiv - gjerne i en storby, eller naturen. Er skikkelig glad i gå på tur, gjerne til ulike fjelltopper, og å bade. Sånn sett kan drømmeferien være veldig mange steder. I år blir ferien i Norge; litt langs kysten, litt på fjellet og en tur til Tromsø
Kan du fortelle om noe du har fått til det siste halvåret som du er stolt av?
– Jeg er veldig stolt av hvordan FJONG-teamet har bygget en fantastisk tjeneste som kundene våre digger, og som også lar seg skalere til flere land. Tross mange ulike utfordringer på veien har vi aldri mistet motet, og fortsetter og levere bedre og bedre!
Hva er den største utfordringen dere står overfor nå?
– Den største utfordringen nå er kapitaltørken, som gjør det vanskelig å hente pengene vi trenger til å vokse videre. Også den svake kronen er utfordrende for oss – vi har kostnader i DKK og dollar, som plutselig har økt med opp til 40%!
Hva er det beste/verste med å være gründer nå?
– Det beste med å være gründer nå er at det er mye velvilje og fokus på hvor viktig det er å ta sjanser å satse på nye selskapsideer! Det verste akkurat nå er det endrede økonomiske bildet, som gjør budsjettering og finansiering mer usikkert
Hvis du skulle sagt noe kritisk om norske gründere eller investorer, hva ville det vært?
– Jeg synes det er utrolig mye spennende som skjer i i gründer- og investormiljøet i Norge. De siste årene har det kommet veldig mange spennende og lovende selskaper! Jeg skulle ønske det var enda mer mangfold blant gründerne, og enda mer kunnskap om hva det vil si å drive en start-up hos en del av investorene. Mange investorer har aldri selv stått i det å bygge et selskap selv, og det kan fort merkes.
Les gårsdagens spalte: Preben Songe-Møller om «epost-stollek» og å spå fremtiden