Batteriteknologi

Siva går inn på eiersiden i batteri-selskapet Beyonder  

Siva kjøper bygget der batteriselskapet Beyonder holder til. Målet er å styrke Beyonders evne til å hente kapital, og på sikt styrke Norges posisjon på batteri-feltet. 

Fra venstre prosjektsjef Øyvind Eklo, investeringssjef Kristian Strømmen og eiendomssjef Aleksander Bergersen fra Siva. Administrerende direktør Tove N. Ljungquist og økonomidirektør Bjarte Magnussen fra Beyonder AS til høyre
Publisert Sist oppdatert

Siva - Selskapet for industrivekst blir ny eier av selskapet der Beyonder holder til, i Haugaland næringspark i Rogaland. 

Gjennom Sivas investering i bygget skal Beyonder få større handlingsrom til å utvikle sin virksomhet. 

– Beyonder har i dag kapital bundet opp i eiendomsselskapet gjennom et lån. Sivas investering bidrar i første omgang til å frigjøre denne kapitalen, slik at selskapet kan fokusere på drift og kommersialisering, sier Steinar Jørstad, Sivas direktør for eierskap og eiendom, i en pressemelding. 

 I vår skrev Shifter at Innovasjon Norge gir milliardtilskudd til fire batteriprosjekter, inkludert Beyonder. 

Batteriselskapet kunngjorde i 2022 at deres første fabrikk skulle være i Rogaland. Ved full kapasitet anslo de 2000 nye jobber i fabrikken. 

– Jobber med å tiltrekke seg flere investorer

Siva investerer i eiendom med mål om å sikre bærekraftig industriell verdiskaping og produksjon i hele Norge. 

Selskapet går inn som en langsiktig eier som ønsker å videreutvikle bygget for fremtidens industriproduksjon. 

– Beyonder har investert i sin batterisatsing over åtte år, og blant annet fått god hjelp av Innovasjon Norge på veien. Beyonder jobber nå med å tiltrekke seg flere investorer for å videreutvikle selskapet. Den viktigste effekten av Sivas investering for dem, er på deres prosess for kapitalinnhenting, sier Jørstad.

Beyonder har i dag utviklet produkter, har tilgang på kommersiell storskala produksjonskapasitet og har mottatt sin første skalaordre. 

Teknologien til selskapet vurderes som viktig for Norge sin utvikling av en helhetlig batteriverdikjede og kompetanse på dette området, melder Siva i pressemeldingen. 

– Bringe oss et skritt nærmere å bli verdensledende 

 – Siva er en solid og langsiktig eier. Deres inntreden frigjør kapital og gir oss mulighet til å fokusere på videreutvikling av selskapet. Dette vil styrke vår posisjon i den europeiske batteriverdikjeden og bringe oss et skritt nærmere målet om å bli verdensledende innen bærekraftig batteriproduksjon, sier administrerende direktør Tove N. Ljungquist i Beyonder. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.