oppkjøp

Skagerak Capital etter exit-en: – Vi er svært tilfredse 

Skagerak Capital var største eksterne eier i Sharebox. 

Feiret: Styreleder Andreas Eskeland (fra venstre), gründer og daglig leder Arne Eivind Andersen og gründer Leif Arne Dalane.
Publisert

15.juli siden signerte oppstartsselskapet fra Arendal kontrakten om oppkjøpet. Gründer og daglig leder Arne Eivind Andersen fortalte at minst 50 aksjonærer får over én million etter salget. 

Et døgn etter signering inviterte gründere og styret alle 224 aksjonærer til å feire salget av Sharebox til selskapet Fleetback fra Luxembourg. Bildet over ble tatt da. 

Skagerak Capital var største eier foruten gründere i selskapet før oppkjøpet. 

– Det har vært en fantastisk reise med Sharebox, som virkelig har lykkes med å lande globale aktører innen bilutleie og bilprodusenter som kunder. Det har vært satset hardt over flere år og selskapet har evnet å hente tilstrekkelig kapital i flere omganger, sier styreleder i Sharebox og partner i Skagerak Capital, Andreas Eskeland. 

Han forteller det har vært rift om å få kjøpe opp bedriften. 

– De siste årene har vi fått mange henvendelser fra potensielle kjøpere, noe som var medvirkende for at vi besluttet å sette i gang en strukturert salgsprosess. Det har vært mange interessenter og slike prosesser krever mye ressurser. Jeg er fornøyd med at vi har fått til et godt salg, som både gründere og investorer kan være svært fornøyd med, sier Eskeland. 

– Hva betyr salget for Skagerak? 
– For Skagerak Capital er det viktig å bygge solide vekstselskaper som tar en ledende posisjon nasjonalt og internasjonalt. Dette har Sharebox virkelig fått til. Da blir det god en god reise og hyggelig exit.

– Hva kan du si om avtalen - er dere som aksjonær fornøyd? 
– Jeg kan dessverre ikke kommentere vilkårene i avtalen av hensyn til konfidensialitet, men kan bekrefte at vi er svært tilfreds med resultatet.

 – Hvor høyt opp på listen over exit-er kommer denne for dere? – Ingen kommentar, av hensyn til konfidensialitet. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.