Slush har gjennomført sitt årlige arrangement i Helsinki siden 2008. I 2020 holder de dørene stengt.
Slush har gjennomført sitt årlige arrangement i Helsinki siden 2008. I 2020 holder de dørene stengt.

Slush avlyst: «Det eneste ansvarlige»

De usikre omstendighetene fører til at verdens ledende oppstarts- og tech-arrangement avlyses for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Siden lansering under finanskrisen i 2008 har det finske arrangementet for startups og tech-hoder blitt ledende på sitt felt.

I år, 12 år senere, står verden i en enda større krise enn da Slush ble til. Coronakrisen tvinger også arrangørene til å avlyse eventet som skulle gå av stabelen i november.

«Vi vet ikke hvordan den globale coronavirus-pandemien vil utvikle seg, hva som vil skje de neste par ukene, og i alle fall ikke i november», skriver CEO i Slush, Miika Huttunen, i en bloggpost på egne nettsider.

I stedet satser arrangørene på andre typer eventer, som ifølge Huttunen kan hjelpe gründere «på andre måter som er bedre tilpasset denne utfordrende tiden».

Blant annet arbeider teamet bak Slush nå med nye måter å koble gründere og investorer på, samt å fasilitere for startup-samarbeid, ifølge bloggposten. Dessuten fortsetter de med uforminsket styrke å jobbe med «entreprenørutdanning» gjennom Slush Academy, samt nettsiden Soaked.

«Denne kursendringen kommer kanskje som en overraskelse, men for oss er dette det eneste ansvarlige å gjøre, ettersom helsen og sikkerheten til Slush-samfunnet er vår høyeste prioritet,» skriver Huttunen.

Han legger til at det hadde vært uansvarlig, rent økonomisk, å fortsette planleggingen uten å vite om arrangementet kan gjennomføres. Ansvaret overfor partnere vektlegges også.