konkurs

Slutt for sensorselskapet som vekket interessen til gründerne i Oda, Autostore og Askeladden & Co

Vicotee lyktes ikke i kapitaljakten.

Vicotee laget tidlig i pandemien en massefebermåler, til bruk i butikker, for eksempel.
Publisert Sist oppdatert

Det Drammensbaserte sensorselskapet Vicotee laget en løsning for massemåling av feber da pandemien herjet som verst. Sensorene til Vicotee hadde også bruksområder som brannvarsler i kontainerskip. 

I 2022 hentet selskapet 17 millioner kroner, men nå pengene brukt opp. 

Mens CEO Satvir Singh Parmar forlot selskapet i 2022, sier han i en kommentar til Shifter at: «en startup-reise er lang og krever et mer industrielt og langsiktig «mindset» enn det som eksisterer i det norske kapitalmarkedet». 

Konstituert daglig leder Richard Evje Pettersen bekrefter at det viste seg for vanskelig å hente nødvendig kapital for videre drift. 

– Vi hadde en del utestående gjeld til Innovasjon Norge som vi prøvde å forhandle, men den ble vi ikke kvitt. Og da ingen av investorene ville gå inn med mer, var det ikke annet å gjøre enn å melde oppbud, sier han. 

Omsetningen i 2023 var på 1,8 millioner, mens underskuddet før skatt var 12,6 millioner kroner. Ved inngangen til 2024 var egenkapitalen tapt på minus 4,5 millioner kroner. Selskapet hadde en samlet gjeld på 7,8 millioner.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Profilerte investorer

Investorene som nå må se selskapet nedlagt inkluderer Kongsberg Innovasjon og Autostore-gründer Jakob Hatteland via holdingselskapet Hatteland Group. 

– Vi lykkes med å få med en av veldig få investorer som skjønner hva en slik reise krever med Hatteland, men det er jo begrenset hvor mange selskaper han alene skal funde i Norge, sier Parmar i en kommentar.

Suksessgründere som Karl Munthe-Kaas (Oda) og Karl-Axel Bauer (Askeladden) var også begge på eiersiden. 

Begge er tidligere kolleger av Parmar fra tiden som konsulent i McKinsey.