Nytt om navn

Slutter i ladeselskap: Skal hjelpe kvinner å ta mer plass 

Torunn Totland Stangervåg gikk fra Innovasjon Norge til Wattif. Nå slutter hun i Wattif. 

Torunn Totland Stangervåg slutter i Wattif.
Publisert Sist oppdatert

Torunn Totland Stangervåg er trolig en av dem som har best oversikt over oppstartsselskaper og vekstselskaper som har vært innom Innovasjon Norge på Vestlandet. Som rådgiver der var hun tett på en rekke selskaper og jobbet også med grønn omstilling i industrien. For ett år siden gikk hun til ladeselskapet Wattif - og rollen som markedsdirektør der. Hun hadde ansvar for markedsføring og kommunikasjon på tvers av alle de seks landene selskapet opererer i. 

– Bransjen er spennende og i rask utvikling, og det er et kappløp for å bli stor og lønnsom. Wattif har gjort en rekke oppkjøp av selskaper og porteføljer det siste året, og har på kort tid blitt ledende i Norden, sier Stangervåg.
Nå slankes organisasjonen og stillingen som markedsdirektør fjernes. 

Vil åpne dører

Bærekraft - og markedseksperten ønsker å kunne bruke erfaringene sine fra Innovasjon Norge og Wattif til å jobbe for det hun brenner for - at det skal være kjekt å leve og jobbe i Bergen, Vestland og Norge, også i fremtiden. 

– Da må vi både løse store utfordringer som samfunn, som overgang til lavutslipp, fornybar energi og en mer sirkulær økonomi. Samtidig må selskaper fra vår region vinne i et internasjonalt marked. For å lykkes trenger selskapene tilgang på kompetanse, kapital og marked. Ved å koble folk og åpne dører kan vi sammen få til mer, sier Stangervåg. 

Kapitalkurs og nettverk for kvinner

Hun er allerede i gang med flere strategiske prosjekter sammen med nettverksorganisasjonen Connect Vest. Blant annet kapitalkurs og nettverk for kvinner. En satsing for å få flere kvinner til å investere og bli engleinvestorer og bidra med sin kompetanse og erfaring. 

– Vi trenger flere som har lyst til å bidra med å styrke kapitaltilgang for bedriftene i tidlig fase. Det er for få kvinnelige investorer, for få kvinnelige gründere, og de som er gründere får for liten andel av kapitalen. Jeg er ikke ekspert på kapital, men har mange ganger sett den store verdien av å samle folk med lignende mål og utfordringer til å lære og jobbe sammen. Kvinner må ta mer plass og bygge nettverk, og det vil vi tilrettelegge for. Og det er allerede mange interesserte.