Lorenzo ruscelli under akseleratorprogrammet til Smart Innovation Norway, som tidligere het Pangstart, men som nå heter Launchpad
Lorenzo ruscelli under akseleratorprogrammet til Smart Innovation Norway, som tidligere het Pangstart, men som nå heter Launchpad

Smart Innovation Norway starter fond

Inkubatoren og akseleratoren Smart Innovation Norway har hittil investert egne midler i oppstartsselskaper. Nå starter de sitt første fond.

Publisert Sist oppdatert

– Det er det naturlige neste steget. Vi har investert egne midler i startups, men primært bidratt som rådgiver fra sidelinjen. Det er vi ikke fornøyd med lenger. Nå skal vi sammen med våre investorer bidra direkte, sier leder for venture og IT hos Halden-baserte Smart Innovation Norway, Lorenzo Ruscelli.

Gjennom nyopprettede Fortress Fund, skal det investeres i tidligfase-selskaper. Fondet er åpent for selskaper i de fleste bransjer og sektorer.

Fondet har derimot et godt øye til digitale selskaper som primært opererer innen internett, skybaserte løsninger, og som benytter seg av stordata og kunstig intelligens.

Åpner for eksterne investorer

Med det planlagte fondet tar Smart Innovation Norway for første gang inn ekstern kapital. Målet er å lukke fondet på minimum 50 millioner kroner.

Ruscelli opplyser at de har fått inn nesten 40 prosent av dette. Hvilke investorer som har investert, vil han ikke fortelle.

Men ambisjonene er satt høyt. Fondet som nå reises er bare starten på Smart Innovation Norways planer om å bli en aktiv investor.

– Vi har et mål om å gi investorene minimum «tre-gangern», og vel så det. Vi vil investere med dette første fondet fremover, og så begynne på et nytt og større fond nummer to senere.

Startet i det små i Halden

Smart Innovation Norway er et non-profit forsknings- og innovasjonsselskap som spesialiserer seg på forskningsbasert nærings- og samfunnsutvikling innenfor bærekraftig energi, anvendt kunstig intelligens, smarte byer og digitalt entreprenørskap.

Det ble startet i Halden tilbake i 2003, da under navnet Inkubator Halden. Målet var å fremme næringsvekst og gründervirksomhet i regionen.

Siden da har selskapet vokst til å ha kontorer over hele Norge, og i Sverige.

Selskaper som har vært innom Smart Innovation Norway's inkubator inkluderer eSmart Systems, Unloc, Total Ctrl, Völur og Lead X.

Powered by Labrador CMS