Oppbud

Solgte for én million den første uken. Nå begjærer kostyme-startupen oppbud

For et halvt år siden sluttet gründer Vilde Bergan. Nå er det slutt for oppstartsbedriften. 

Over: Cosgear solgte først blant annet bevegelige ører og haler til bruk i cosplay, kostyme-rollespill. Deretter gikk de over til å satse på programvare.
Publisert Sist oppdatert

I januar i år sluttet gründer Vilde Bergan som daglig leder i Cosgear

– Selv om hjertet fortsatt er i i Cosgear, sier fornuften jeg er moden for noe annet. Det er vondt å gjøre en endring selv om det er det riktige, sa Bergen til Shifter da. 

For et par uker siden skrev Shifter at styret fryktet ny kapital ikke ville ikke kom i tide

Nå begjærer selskapet oppbud. 

Det siste teambildet: Daglig leder Vetle Slagsvold Øien (fra venstre), CMO Sarah Henderson og CTO Petter Iversen i Cosgear for et par måneder siden.

Shifter tok mandag morgen kontakt med Bergan. Hun viste da videre til medgründer og daglig leder Vetle Slagsvold Øien

– Tøft kapitalmarked 

– Etter en lang periode med kapitaljakt og kostnadskutt har vi gjort alt vi kan for å holde selskapet i live. Vi har fått kjenne på et tøft kapitalmarked både nasjonalt og internasjonalt, og har dessverre ikke noe annet valg enn å begjære oppbud. Appen har sterk organisk vekst og tilbakemeldingene fra brukerne er ekstremt gode, men vi har ikke klart å lande investorer, uttaler Øien til Shifter. 

– Selv om vi er skuffet over resultatet, er vi ekstremt stolte over reisen vi har vært på de siste seks årene. Tusen takk til alle aksjonærer og støttespillere, som har vist tillit og støtte gjennom opp - og nedturer, uttaler Øien til Shifter.

Selskapet hadde et driftresultat på minus 5,2 millioner kroner i 2023. I 2022 var driftsresultatet på minus 4,2 millioner. Omsetningen gikk fra 2,5 millioner i 2022 til 1,5 millioner i 2023. 

Selskapet har produsert og solgt blant annet elektriske bevegelige ører og haler til cosplay-utkledning. Cosplay er en subkultur der man kler seg ut som karakterer eller figurer fra dataspill, tv-serier eller tegneserier.  Sommeren 2023 gikk selskapet fra ører til app, og satset på programvare. 

Teamet: Hans Hagenes Bøe (fra venstre), Vetle Slagsvold Øien, Vilde Bergan, Ole Kristian Hartvedt Knudsen og Joar Andreas Gjersund jobbet sammen i Cosgear.

Solgte for én million 

Selskapet het tidligere Costail. 

Shifter har fulgt selskapet siden starten. 

Selskapet solgte for én million allerede første uken etter nettbutikken åpnet i 2020. 

Bergan har tidligere fortalt til Shifter at kapitalinnhentingen har vært spesielt utfordrende. 

– Vi har ikke funnet en norsk investor det har klaffet helt med hittil. Jeg opplever at investorene i Norge har ganske smale rammer rundt hva de vil investere i, og at Cosgear ofte har havnet utenfor det, sa Bergan i januar. 

Varelager og råvarer

Advokat Kristoffer Aasebø er bostyrer, og eventuelle krav i boet må meldes han innen 9.august. 

– Jeg har ikke oversikt over fordringene i boet ennå, men det er nok 3-4 millioner i gjeld i selskapet, uttaler bostyrer Kristoffer Aasebø. 

På spørsmål om hva slags verdier det er i boet, svarer Aasebø: 

– I boet inngår et ordinært varelager/råvarer, og ikke så mye mer. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.