emisjon
Sondo leder stjernelag av investorer inn i norsk startup som vil «gjenoppfinne kodingen»
Internasjonale investorer og engleinvestorer med bakgrunn fra Oda, Sanity og Ardoq satser på nytt visuelt programmeringsspråk.
Anders Bondehagen, Kristian Hasselknippe og Jacob Løvenskiold. Navnene i gründerteamet til Oslo-startupen Midio har en adelig klang. Og nå har de garvede utviklerne fått gründer-adelen med på laget også.
På nettsidene til Midio heter det at målet er intet mindre enn å «gjenoppfinne kodingen». Siden starten i 2020 har gründerne utviklet et eget programmeringsspråk som skal gjøre det mulig «å visualisere kompleksitet» og å utvikle sammen med ikke-utviklere.
Målet er å forenkle og får opp farten på utvikling av applikasjoner og integrasjoner.
Stjernelag av investorer
Nå har selskapet sikret seg syv millioner i en presåkornsrude ledet av Sondo Capital. Også med i runden var CTO Roundtable Invest og internasjonale investorer som Tiny.vc og The Nordic Web Ventures.
Inn kommer også engleinvestorer fra fremtredende norske teknologiselskaper, blant annet Magnus Hillestad som er sjef i Sanity, teknologidirektør i Enode, Nikolai Heum, og flere andre fra blant annet Oda, Ardoq, Scrimba og Tise.
Utfordringer med lavkode
Bak Midio ligger en idé om at utviklere møter utfordringer med lavkodeverktøy som vokser frem i raskt tempo for tiden. Såkalte lavkodeverktøy (low code) tilbyr effektivitet og brukervennlighet, men ofte på bekostning av fleksibilitet, noe som kan være en ulempe for utviklere. Ifølge gründerteamet er dette en grunn til at mange slike lavkodeverktøy ikke er tatt i bruk av utviklermiljøet.
– Under vår tid ved et teknologibyrå innså vi hvor kritisk det var å raskt utvikle prototyper for å utforske løsninger sammen med kundene. Til tross for å ha prøvd flere lavkodeverktøy, var vi stadig begrenset til prototypfasen, forklarer Kristian Hasselknippe, CTO i Midio.
Midio skal være lett å integrere, «selvhoste», og tilpasse med nye biblioteker og språkutvidelser.
Daglig leder, Anders Bondehagen, trekker frem evnen til å integrere tredjepartstjenester
– Moderne utviklingsprosjekter involverer ofte en blanding av proprietære systemer og eksterne API-er, men utviklere blir vanligvis begrenset av eksisterende verktøy som tilbyr stive integrasjoner. Midio tilbyr en mer fleksibel løsning for mindre vanlige brukstilfeller, sier han.
Lidenskap for utviklerverktøy
Teamet bak Midio har lang erfaring med å skape verktøy for utviklere, inkludert arbeid med mobilutviklingsverktøyet Fuse og det utviklersentrerte CMS-et Sanity.
– Gjennom arbeidet med Sanity skjønte vi viktigheten av å tenke globalt fra starten. Med Midio ønsker vi å bringe dette internasjonale perspektivet videre, samtidig som vi utvikler en skalerbar kommersiell strategi. Å fokusere på USA, verdens største programvaremarked, er en bevisst strategi for å få tilgang til nøkkelkompetanse og nettverk. Vi ønsker samtidig å beholde et sterkt teknisk team i Norge, sier produktsjef Jacob Løvenskiold.