arbeidsliv

Spotify flytter arbeidsplasser ut av Sverige 

Kammarrätten avslår Spotifys ønske om nattarbeid – nå flyttes oppgaver ut av Sverige.

Daniel Ek er gründer og CEO i Spotify.
Publisert

Spotify har tapt kampen om å tillate nattarbeid for opp til 250 ansatte i Sverige. Den svenske Kammarrätten har satt et endelig punktum for en langvarig strid mellom musikkgiganten og svenske myndigheter. 

Ifølge Breakit har både Arbeidsmiljøverket og Forvaltningsretten tidligere avvist Spotifys ønske om nattarbeid, og Kammarrätten har nå også avslått selskapets anke.

«Kammarrätten bedömer att Spotify AB behov av nattarbete inte medför att det finns sådana särskilda skäl som krävs för att medge en avvikelse från förbudet mot nattarbete», skriver Kammarrätten i dommen, ifølge Breakit.

Spotify har argumentert for at nattarbeid er nødvendig for å sikre tjenestens tilgjengelighet døgnet rundt. Ifølge selskapets talsperson, Julia Levander, har de nå måttet flytte oppgavene til kolleger i andre land for å dekke driften om natten. 

I starten av 2024 varslet Spotify-sjef Daniel Ek om mulige endringer på grunn av problemene med å få godkjent nattarbeid i Sverige. 

Det er fortsatt uklart hvilke land de nattlige oppgavene vil bli flyttet til, og om dette vil få konsekvenser for arbeidsplassene til de svenske ansatte. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.