avtale

Startet opp i vår - nå inngår de pilotsamarbeid med DNB

Podkastforbruket i Norge har økt de siste årene, med over 45 prosent av befolkningen som nå lytter jevnlig.

Julia Seltzer, Nicolas Kristoffersen og Annabel Dangreville.
Publisert Sist oppdatert

For å møte denne utviklingen har DNB inngått et pilotsamarbeid med den ferske startupen ListenAlert for å få bedre innsikt i podkastsamtaler og trender i bransjen. 

Det fremgår av en pressemelding.

ListenAlert ble startet opp av Annabel Øverbye Dangreville og Nicholas Kristoffersen tidligere i år. Selskapet bruker blant annet AI til overvåking og analyse av omtaler av merkevarer, offentlige personer og temaer på tvers av lyd- og videokanaler, inkludert podkaster, TV, radio, YouTube og TikTok. 

ListenAlerts AI-teknologi skal sette DNB i stand til å overvåke omtaler av merkevarer og offentlige personer, analysere sentiment, og oppdage relevant podkastinnhold.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi er alltid interesserte i å følge samtalene om oss og rundt oss, både i de redaktørstyrte mediene og ellers. Samarbeidet med ListenAlert gir oss mulighet til å både oppdage nye relevante podcaster, følge med på hvilke temaer og trender som rører seg og gir et bedre innblikk i den store mengden samtaler som til enhver tid foregår. Det er skikkelig moro å få følge den delen av reisen ListenAlert er på nå, fra oppstartsbedrift med en veldig god og konkret idé til videre utvikling og vekst, sier Julia Stelzer Norberg, kommunikasjonsrådgiver i DNB i en kommentar.