HELSE

Staten stiller opp med nye millioner til mobil­helsetjenesten Eyr

Med 22 millioner kroner i frisk kapital på konto, skimter den digitale helsetjenesten lønnsomhet i horisonten.

Daglig leder Kine Skjervum-Karlsen og investeringsdirektør Patrick Sandahl i Investinor har hentet 22 millioner for å posisjonere seg enda sterkere innen digitale helsetjenester.
Publisert

For halvannet år siden snakket investeringsdirektør Patrick Sandahl i Investinor høyt om konsolidering i det digitale helsemarkedet, i sammenheng med en større kapitalutvidelse i Eyr.

– Vi vil nok ikke være blant det største og mest toneangivende aksjonærene om fem år, for da er markedet konsolidert, sa han.

Nå har det norske oppstartsselskapet som tilbyr digitale lege- og psykologtjenester likevel hentet 22 millioner kroner i frisk kapital.

Investinor tok halvparten

Nevnte Investinor står for om lag halvparten av pengene, og blir med det største aksjonær i selskapet. Fra før hadde det statlige investeringsselskapet satset til sammen 28 millioner kroner på Eyr.

– Vi ser på kapitaltilførselen som en tillitserklæring og en anerkjennelse av det vi gjør. Med frisk kapital skal vi skal fortsette å skape gode, trygge og tilgjengelige helsetjenester, sier daglig leder Kine Skjervum-Karlsen i Eyr.

Hun forteller at selskapet fortsatt vil jage vekst, men at de samtidig styrer mot lønnsom og effektiv drift. Selskapet sikter på å være lønnsomme innen 14 til 18 måneder.

– Vi har hentet nok kapital til å sikre at vi når positiv drift med nåværende produktspekter. Vi har fortsatt store ambisjoner fremover, så det er ikke usannsynlig at vi vil hente ytterligere kapital senere, for å ekspandere i tjeneste- og produktspekter eller for å utvide geografisk, sier hun.

Statens rolle

Flere andre eksisterende aksjonærer fulgte også opp med penger i denne runden, deriblant TV2 Invest og Aventia.

Partene har foreløpig ikke kommentert hva Eyr ble priset til.

Det statlige investeringsselskapet Investinor har tatt en svært aktiv rolle i selskapet. Nevnte Sandahl mener det er et stort behov for nye innovative tjenester i behandlingen av psykiske plager i Norge.

– Kapasiteten er sprengt og ventetiden er lang mange steder. Ingen med psykiske utfordringer bør vente for å få hjelp. Vi trenger derfor nye behandlingsmetoder, som kan nå flere mennesker der de er. Innovative tjenester som digitale plattformer og videokonsultasjoner kan spille en viktig rolle for å møte disse utfordringene, sier han.

Vekst i psykisk helse

Selskapet selv melder om «god fart» det siste halvåret, uten å si mer om hva det betyr, ammet enn at de ser en betydelig økning i antall digitale konsultasjoner, spesielt innen psykisk helse.

Resultatet for 2022 er ikke ferdig revidert, men omsetningen i fjor for alle de tre landene Eyr opererer i, var på 26,8 millioner kroner.

– Det er et udekket behov for å få hjelp av psykolog. I tillegg til samtaleterapi over video har vi også utviklet et selvhjelpsprogram støttet av psykolog som passer godt for dem med milde til moderate utfordringer innen grubling, angst, depresjon, søvn og lav selvfølelse, sier Skjervum-Karlsen.

Tjenesten har ifølge Eyr-sjefen truffet godt i markedet. Selskapet antar å komme opp i rundt 8000 psykologkonsultasjoner i løpet av året.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!