Britene Michael Keith Long og James Edward Logan møttes i Norge, gjennom barnas fotball-lag. Nå har de startet selskap sammen.

Strengere tech-krav krever stadig mer ressurser: Denne startupen vil automatisere bort problemene

Skyfall Ventures satser millioner på britisk gründerduo basert i Oslo.

Publisert

GDPR og PSD2 er bare en forsmak på hva selskaper må håndtere av reguleringer og krav til ny teknologi, ifølge de britiske gründerne Michael Keith Long og James Edward Logan.

Duoen har vært bosatt i Norge i en årrekke, på grunn av karriere og familie. Long har lang erfaring fra oljeindustrien, blant annet i Schlumberger, mens Logan har jobbet i Telenor.

I 2019 etablerte de startupen Merkely sammen. Selskapet tar utgangspunkt i praksisen DevOps, som er en felles tilnærming til organisasjonsmessige og prosessmessige forbedringer, der det legges særlig vekt på behovet for samarbeid mellom utviklings- og driftsteamene.

Basert på dette har Merkely utviklet et loggverktøy som automatisk sporer endringer i programvare, og på den måten beviser at ulike systemer fungerer i tråd med det til enhver tid gjeldende regelverket, såkalt «compliance».

Nå satser det norske investeringsselskapet Skyfall Ventures tre millioner kroner på prosjektet.

Går internasjonalt

– Merkely løser et enormt problem som kjennes på daglig basis i noen av de største industriene i verden, sier Managing Partner Espen Malmo i Skyfall.

Prosessene som med verktøyet til Merkely skal blir automatisert, er i dag preget av mye møtevirksomhet og papirarbeid.

Markedene Merkely henvender seg til, er også svært regelstyrte. I første omgang er det snakk om finans, men på sikt ønsker de seg inn i for eksempel medtech, bilindustrien eller forsvarsfeltet.

– På tvers av hele det regulerte område, hvor enn du trenger compliance, er det en historie for oss å fortelle, mener daglig leder og medgründer Long.

Med pengene som nå står på konto, er selskapet i ferd med å bygge opp et solid salgsteam, og satser internasjonalt. Målsetningen for året er å få internasjonale kunder.

Startups først

Hittil har norske fintech-aktører som ZTL og Bulder Bank benyttet teknologien.

Long forteller at de vil fortsette å rette seg mot oppstartsbedrifter når de skal vokse.

– Fordi de ikke har byrden av 50 år med historie. Det gir en enklere beslutningsprosess, forklarer han, og legger til at det er stadig flere små og mellomstore bedrifter på dette området som er godt finansiert.

– De har også behov for å bevege seg hurtig, men samtidig trygt. Ett feilsteg, og de kan miste banklisensen, sier han.

Store penger

Pengene Merkely nå har hentet, skal vare frem til neste sommer. Deretter er en større runde i tankene.

– Det skjer enorme investeringer på dette området. Vi vil være en del av det, sier Long.