Fond

Svensk VC-fond henter over 600 millioner kroner og utvider horisonten

Fairpoint Capital sikter mot nordisk ekspansjon med nytt fond. 

Det svenske fondet har allerede gått inn i selskapet til Anders Tomren og Håkon Espeland. De bygger den nye kamerastartupen Muybridge sammen.
Publisert Sist oppdatert

Det svenske venturekapitalselskapet Fairpoint Capital har hentet inn 600 millioner svenske kroner til sitt andre fond, noe som tilsvarer rundt 626 millioner norske kroner. 

Selskapet har til nå hovedsaklig investert i svenske selskaper, men planlegger  å utvide investeringsfokuset fra Sverige til hele Norden. Den første investeringen i Norge ble gjort i Muybridge. Selskapet lukket nylig en runde på 93,5 millioner

Frederick Johansson i Fairpoint Capital sier følgende til nettavisen Breakit om å hente 600 millioner: 

– Det føles veldig bra. Vi er svært takknemlige for tilliten fra våre investorer, som vi ser som en bekreftelse på at vår strategi er interessant og at vårt første fond har utviklet seg og fortsetter å utvikle seg veldig bra.

Av de 600 millionene kommer 500 millioner fra eksisterende investorer, mens 100 millioner er fra nye investorer. Selskapet ønsker foreløpig ikke å oppgi hvem de nye investorene er, men sier det hovedsakelig dreier seg om pensjonsstiftelser og institusjoner.

Mål om å hente dobbelt så mye

Fairpoint Capital planlegger å holde fondet åpent for nye investorer helt frem til desember neste år, med mål om å doble kapitalen til 1,2 milliarder kroner ved den endelige stengningen.

– Vi skaffet oss muligheten til å holde fondet åpent for nye investorer litt lenger enn normalt. Det er en måte å ta høyde for at markedet kommer til å være litt tregt en stund til, sier Johansson.

Selskapet vil fortsatt fokusere på B2B-teknologiselskaper med unike løsninger på viktige industrielle problemer. En vanlig initial investering skal ligge i spennet 20-40 millioner kroner.

– I bunn og grunn leter vi etter selskaper med en sterk og unik teknologisk kjerne. Men vi skal ikke gå inn og finansiere forskningsstadiet, men heller når det har modnet frem til det punktet der det finnes industrielle kunder som er klare til å bruke det nå, sier Hadar Cars i Fairpoint Capital.

Selskapet fremhever blant annet AI, halvlederteknikk og sikkerhet som særlig interessante områder for investeringer fremover.

Saken er skrevet med bruk av kunstig intelligens og kvalitetssikret av Shifters redaksjon. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.