Bjørn Ivar Teigen og Magnus Olden i Domos.
Bjørn Ivar Teigen og Magnus Olden i Domos.

"Techsperten": Hvor skummelt er egentlig kunstig intelligens?

AI-revolusjonen har ført oss inn i slutten på vår geologiske tidsalder, sies det. Vi spurte nettverksoptimaliseringsfirmaet Domos om dommedag er nær.

Publisert Sist oppdatert

Scenarioene virker dramatiske. Det industrialiserte og automatiserte samfunnet er i ferd med å overtas av autonome algoritmer som kan styre og stelle på egenhånd. Men vil kunstig intelligens (AI) jobbe for oss, med oss eller mot oss? Vil det fortsatt finnes ett «oss»? Hva med ett «dem»? Og kan egentlig digitaliseringsminister Nikolai Astrup redde oss med sin AI-strategi, og når kommer den egentlig?

Den britiske vitenskapsmannen og filosofen James Lovelock, kjent for blant annet Gaia-hypotesen, mener at AI er det siste steget i menneskehetens naturlige evolusjon og vil avle en ny geologisk tidsperiode. MIT-professor Max Tegmark og Oxford-filosof Nick Bostrom har begge spekulert på om AI-drevne superorganismer kan kolonialisere verdensrommet. AI-generert Armageddon var noe Stephen Hawking bekymret seg over da han levde, i likhet med Elon Musk nå.

Den ukjente avgrunnen som kryper oss i møte er åpenbart skummel.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her