årsresultat

Tibber lønnsomme i Norden  

Lavere strømpriser ga lavere bruttoomsetning for Tibber, som nå rapporterer lønnsomhet i Norden.

Tibber-gründer Edgeir Aksnes under Arendalsuka 2024.
Publisert

Tibbers årsregnskap for 2023 viser at videresalget av strøm falt fra 8,2 milliarder kroner i 2022 til 5,3 i 2023, en nedgang på 35 prosent.

Tibber beskriver 60 prosent lavere strømpriser gjennom året som den viktigste årsaken til nedgangen. Det betyr at Tibber har økt kundemassen. 

Ifølge en pressemelding fra selskapet er fasit en mangedobling av kundene utenfor Norden, samtidig som konsernet leverte et årsresultat på 39 millioner i Norge og Sverige. 

  • Tibber er lønnsomme i Norden. Driftsresultatet endte på 88 millioner for Norge og Sverige samlet. 

  • Økte salget av smart teknologi. Underliggende omsetning økte med 55 prosent, ekskludert strømsalg.

  • Resultat før skatt i konsernet endte på minus -360 millioner kroner. 

Lønnsomme i Norden

Regnskapet for 2023 viser at selskapet leverer bedre resultater i både Norge og Sverige, mye takket være økt salg av smart teknologi og flere brukere av Tibber-appen. I Norge har selskapet snudd utviklingen fra et underskudd på -3,6 millioner i 2022 til overskudd med 21,5 millioner før skatt i 2023, mens den svenske filialen leverte et resultat på 17,3 millioner, opp fra 16,3 millioner. 

– Det er tydelig at flere og flere nordmenn og svensker vil ta kontroll over strømforbruket sitt, og at de gjør det ved å skaffe seg smart teknologi og styre den med Tibber, sier Edgeir Aksnes, medgründer og direktør i Tibber. 

Årsresultatet for hele konsernet endte på minus 358 millioner kroner, en forbedring på 150 millioner fra 2022. Store investeringer (tatt over OPEX i stedet for CAPEX) i Tyskland forklarer det negative resultatet. 

– Vi har gjort et aktivt valg å vokse utenfor Norden. Tibber har levert på planen, og vekst i Europa er grunnen til at investorer har investert over 1,6 milliarder i selskapet. Vi har jobbet i flere år med etableringen på kontinentet, og nå ser vi at det følger samme utviklingen vi hadde i Norge og Sverige noen år tilbake, sier Edgeir Aksnes. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Spår fortsatt vekst i 2024

Tibber har lansert den nye tjenesten Grid Rewards, som gjør det mulig for elbileiere å tjene penger på å lade hjemme. Fremover er målet å styrke hele virksomheten og å etablere seg som et lønnsomt internasjonalt selskap.

– Vi er stolte av at den norskutviklede teknologien vår for smart elbillading og strømstyring nå blir tatt i bruk i større deler av Europa. Med Grid Rewards utfordrer vi på nytt et veldig tradisjonelt strømmarkedet og ser fram til å lansere løsningen i Tyskland, der vekstpotensialet er enormt, forteller Aksnes.