Harald Strømme står bak My Game og mener TV 2-sjef Olav T. Sandnes er den ideelle partneren for satsingen. Sammen skal de strømme flere tusen håndball- og ishockey-kamper i året.
Harald Strømme står bak My Game og mener TV 2-sjef Olav T. Sandnes er den ideelle partneren for satsingen. Sammen skal de strømme flere tusen håndball- og ishockey-kamper i året.

Tidligere rivaler går sammen om ny bredde-satning

TV 2-sjef Olav T. Sandnes og tidligere Discovery-sjef Harald Strømme inngår ny allianse. Nå skal de sende flere tusen håndball- og ishockeykamper i året med ny teknologi.

Publisert

TV 2 har sikret seg langsiktige rettigheter til å vise kamper på alle de øverste nivåene i norsk håndball og ishockey. Gjennom et strategisk samarbeid med det nystartede selskapet My Game, vil det også produseres og strømmes breddekamper i et omfang som aldri tidligere har vært gjennomført.

Dette er en viktig strategisk satsning for TV 2 som allmennkringkaster, og en stor mulighet for idretten. For dette handler ikke bare om rettigheter, men om langsiktige partnerskap som skal løfte både toppen og bredden i håndballen og ishockeyen i Norge, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

Bruker ny teknologi

Bak breddesatsningen ligger et nyetablert samarbeid mellom TV 2 og My Game.

Sandnes mener dette samarbeidet er avgjørende for å lykkes med breddesatsningen.

– Ny og intelligent teknologi gir muligheter til å styrke både engasjementet, attraktiviteten og synligheten til idretten, sier Sandnes.

Bak My Game står de tidligere Discovery-toppene Harald Strømme og Edvard Tveten. Som TVNorge-sjef kjøpte Strømme rettigheter som Eliteserien og OL til sine kanaler, og utfordret dermed storebror TV 2. Nå skal de tidligere erkerivalene samarbeide med idretten om en storoffensiv for bredden.

Med automatiserte kameraer får vi ned produksjonskostnadene til et nivå der vi potensielt kan strømme flere hundre tusen kamper i året, sier Strømme, som mener TV 2 er den ideelle partneren i dette arbeidet.

– Ingen andre har samme kraft til å løfte frem norske idrettsprestasjoner som TV 2, med sin redaksjonelle styrke og mange nyhetsflater, sier Strømme, som understreker at satsningen skal skje uten at hverken klubber eller forbund må investere i produksjonsutstyr, slik hovedregelen har vært så langt med AI-produksjon.

Noe publikum aldri før har sett

I arbeidet med å velge teknologi og installere kamerautstyr på norske arenaer har My Game inngått et eksklusivt samarbeid med NEP - verdens største produsent av direktesendt sport.

- Vi skal rett og slett lage et breddetilbud som publikum aldri før har sett, der norske idrettsklubber får nye inntektsstrømmer de aldri tidligere har hatt, lover Strømme.

For ordens skyld: Harald Strømme er investor og styreleder i Shifter.