Jon Myers blir ny styreleder i inzpire.me.
Jon Myers blir ny styreleder i inzpire.me.

Tidligere Yahoo-topp investerer og blir styreleder i Inzpire.me

Første oppgave blir å etablere Inzpire.me seg som ledende aktør innen «influencer marketing» i Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere Marin Software og Yahoo-topp, Jon Myers, erstatter Thomas Falck som styreleder i teknologiselskapet Inzpire.me. Falck sa i fjor fra seg en rekke styreverv og engasjementer i startup-Norge, og startet i en ny rolle i Cognite.

Myers har over 20 års erfaring innen digital markedsføring og salg, fra både etablerte selskaper og startups.

– Han kommer inn på et helt riktig tidspunkt for oss. Han har erfaring med skalering av «martech»-selskaper (markedsføringsteknologi, journ.anm.) og god kunnskap om det europeiske markedet, sier daglig leder og gründer Mats Lyngstad.

Mats Lyngstad og Marie Mostad er gründere av tjenesten Inzpire.me.
Mats Lyngstad og Marie Mostad er gründere av tjenesten Inzpire.me.

Bygger aktivt styre

Han forteller at selskapet brukte nettverket for å lage en «shortlist» med kvalifiserte kandidater til vervet, og gjennomførte deretter «gode, lange samtaler over tid». I mellomtiden har Kajsa Britta Gudrun Gatenbeck, representant for investor Schibsted Vekst, fylt rollen.

– Målet var å bygge et styre vi kan bruke mer aktivt, sier Lyngstad, som mener de har truffet blink.

Myers investerer også i Inzpire.me, men går ikke ut med summen.

Hans første oppgave blir å hjelpe selskapet med å etablere seg som en ledende aktør i Storbritannia.

– Jeg mener at inzpire.me sitter på markedsledende teknologi innen en av de raskest voksende digitale sektorene, «influencer marketing». Når jeg ble tilbudt rollen, så var det et enkelt ja. Det er også grunnen til at jeg valgte å investere i selskapet, sier han i en pressemelding.

Jon Myers startet sin karriere i et av de aller første digitalbyråene i UK, Latitude Digital Marketing, i 1997 og har siden vært med bygge opp betalt søk og SEO i MediaVest (en del av Dentsu) og ledet kundeteamet til Yahoo i UK og Irland.

I senere år har Myers hatt flere roller innen markedsføringsteknologi, blant annet som sjef for markedene Europa, Midt-Østen og Afrika i Marin Software, og strategisk rådgiver i DeepCrawl, en startup som nylig hentet 19 millioner dollar.

– Teamet i inzpire.me har imponert meg, både med veksten de har oppnådd og engasjementet de viser for det de gjør, sier Myers.

Powered by Labrador CMS