Ingvil Smines Tybring-Gjedde er tidligere samfunnsberedsskapsminister, og går nå tilbake til Innovasjon Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ingvil Smines Tybring-Gjedde er tidligere samfunnsberedsskapsminister, og går nå tilbake til Innovasjon Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tilbake i Innovasjon Norge: Fikk nyopprettet stilling med høyere lønn

Ingvil Smines Tybring-Gjedde kommer tilbake til Innovasjon Norge etter livet som statsråd - og det i en spesiallaget stilling med høyere lønn, melder DN.

Publisert

I vinter gikk Ingvil Smines Tybring-Gjedde av som Samfunnsberedskapsminister da FRP gikk ut av regjering. Hun skulle etter planen tilbake til sin gamle jobb i Innovasjon Norge, etter fem års permisjon.

Men da jobben ikke fantes lengre, opprettet selskapet en ny stilling med høyere lønn og rettet mot hennes gamle departement, skriver DN.

Nå blir Tybring-Gjdde spesialrådgiver og får en lønn på 950.000 kroner i året.

Gjennomsnittslønnen for spesialrådgivere i Innovasjon Norge er 905.000 kroner i året. Da hun var seniorrådgiver, før hun gikk ut i permisjon, tjente hun ifølge avisen 741.600 kroner.

Opparbeidet seg erfaring

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, sier til avisen at stillingen er en midlertidig konstruksjon, og at oppgavene er relevante for selskapet, og passer hennes bakgrunn.

– Et av tre hovedområder vil være næringsutvikling innen beredskap og sikkerhet, der Norge har gode forutsetninger for å utvikle nytt næringsliv. Våre diskusjoner om dette foregikk før koronakrisen, men krisen viser hvor relevant dette er, og hun har en veldig interessant bakgrunn, sier Haugli.

Han legger til at den nye lønnen reflekterer oppgavene hun nå får ansvar for, i tillegg til årlige lønnsjusteringer, og at Tybring-Gjedde har opparbeidet seg verdifull erfaring siden sist hun var i Innovasjon Norge.

Tybring-Gjedde skal etter planen starte i den nye stillingen 18.mai.

Powered by Labrador CMS