proptech

Tilsidesatt gründer byr på konkursrammet WeWork

Etter at Neumann trakk seg som leder for selskapet i 2019, skal han nå forsøke å kjøpe det tilbake. 

Adam Neumann hadde store drømmer for Wework, men forlot selskapet i 2019.
Publisert Sist oppdatert

Adam Neumann, medgründeren av WeWork, har gitt et betinget bud på omtrent 600 millioner dollar for det konkursrammede samskapskontorselskapet han ledet frem til 2019. 

Det melder Financial Times som viser til tre personer informert om saken.

Flow, Neumanns nye eiendomsselskap, bekreftet budet på mandag, og opplyste at en koalisjon av et halvt dusin finansieringspartnere – hvis identiteter er kjent for WeWork og dets rådgivere – la inn et potensielt bud for to uker siden.

Neumann, som trakk seg som administrerende direktør i WeWork i 2019, har i flere måneder søkt etter investorer for å finansiere sitt forsøk på å gjenvinne kontrollen over selskapet. Flow spesifiserte imidlertid ikke hvem som hadde gått med på å stille opp sammen med entreprenøren.

Selv om Neumann ennå ikke hadde signert en taushetserklæring, har han uttalt at han i tillegg til de omtrentlige 600 millionene dollar han byr for WeWork, også vil investere flere hundre millioner dollar i selskapet.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

WeWork, som søkte om konkursbeskyttelse i november, har forhandlet med kreditorer for å komme opp med en plan for hvordan de vil avslutte Kapittel 11-prosessen. Til tross for Neumanns tilnærmelser de siste månedene, var det ingen plan fra WeWorks side om å selge seg selv.

Wework sender følgende kommentar fra en talsperson: 

– Som vi har sagt tidligere, er WeWork et ekstraordinært selskap, og det er ingen overraskelse at vi regelmessig mottar interessemeldinger fra tredjeparter. Vårt styre og våre rådgivere vurderer disse tilnærmingene i vanlig løp, for å sikre at vi alltid handler i selskapets beste langsiktige interesser. WeWork er fortsatt intenst fokusert på å fullføre det viktige arbeidet vi startet tilbake i november, og tror vi vil komme ut av kapittel 11 i andre kvartal som et finansielt sterkt og lønnsomt selskap.

Saken er laget med ChatGPT og desket av Shifters redaksjon.