skalering

Tre norske selskaper valgt ut til europeisk vekstklubb

Tre norske vekstselskaper har blitt plukket ut til å delta i European Innovation Council's (EIC) Scaling Club – et fellesskap av over 120 lovende europeiske deep tech-selskaper.

Administrerende direktør Carl Hansson i N2 Applied.
Publisert

De norske deltakerne ble offentliggjort på Scale 100 Forum, et arrangement som fant sted 21.-22. oktober i Athen, Hellas.

De utvalgte norske selskapene representerer ulike markedssektorer innen teknologi og bærekraft:

  • N2 Applied (Agri & Food Tech): Bruker plasmateknologi til å lage bærekraftig, lavutslippsgjødsel fra organisk avfall. Selskapet har som mål å forbedre jordkvaliteten, redusere utslipp og bidra til bærekraftig landbruk.
  • Energynest (Batterier & Energilagring): Tilbyr fleksible løsninger for termisk energilagring som hjelper industrien med å redusere karbonutslipp og energikostnader. Deres termiske batterier lagrer og gjenbruker varme, noe som gjør energiproduksjon mer effektiv og bærekraftig.
  • Nordic Electrofuel (Rene drivstoff og hydrogen): Bygger Europas første kommersielle anlegg for å produsere karbonnøytralt flydrivstoff ved bruk av fornybar energi, vann og fanget karbondioksid.

EIC Scaling Club har som mål å hjelpe disse skaleringsselskapene med blant annet kapitalinnhenting, mentorprogrammer for ledere, partnerskapsbygging, mediesynlighet og rekruttering. 

Om EIC Scaling Club

EIC Scaling Club er et kuratert fellesskap hvor 120 europeiske deep tech-selskaper med potensial til å bygge verdensledende virksomheter og løse globale utfordringer får møte investorer, bedriftsinnovatører og andre bransjeaktører for å fremme vekst. Medlemsbedriftene er nøye utvalgt fra en pool av høyvekstselskaper som har mottatt støtte fra EIC-finansieringsordninger, nasjonale innovasjonsprogrammer og andre initiativer.

Klubben er finansiert av EIC og drives i samarbeid med Tech Tour, Bpifrance (EuroQuity), Hello Tomorrow, Tech.eu, EurA og IESE Business School.

Klubben har et langsiktig mål om å utvikle 20 prosent av medlemmene til såkalte «enhjørninger», selskaper med en markedsverdi på over én milliard dollar.

Teresa Cunha, leder for EIC Scaling Club, uttalte under arrangementet i Athen: 

– Vår EIC Scaling Club støtter stolt en mangfoldig gruppe på 120 selskaper som opererer innen ti fremtredende deep tech-markeder. Sammen har disse selskapene samlet inn over 3,4 milliarder euro, og med støtte fra mer enn 400 medlemmer er de godt posisjonert til å løse globale utfordringer i sine respektive industrier. Jeg er overbevist om at de vil fortsette å vokse og realisere sitt fulle potensial.

Høy vekst og potensial for bærekraftig teknologi

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

De selskapene som tas opp i EIC Scaling Club blir nominert av investorer, mentorer, offentlige etater og andre bransjeeksperter. Den endelige beslutningen tas av en jury bestående av investorer, som leter etter selskaper med sterk ledelse, innovativ teknologi, en robust markedsstrategi og et stort potensial for skalerbar påvirkning. Selskaper med fokus på bærekraftig vekst og mangfold prioriteres.

Samtidig ble det også kunngjort at EIC har lansert et nytt nettverk, EIC Trusted Investor Network, som samler over 50 av Europas ledende teknologiinvestorer. Dette nettverket har som mål å akselerere medinvesteringer sammen med EIC-fondet og gi mer finansiering til høy-potensiale startups som er valgt ut av EIC.