UIP kan miste kontrakten med VOI Technologies

Publisert Sist oppdatert

UIP Holding, som står bak bysykkeltilbudet i Oslo, Bergen og Trondheim, vant i mai i år et anbud om å levere bysykler til Stockholm sammen med Voi Technology, som er mest kjent for sine elsparkesykler. Nå kan selskapet miste kontrakten. det melder forvaltningsretten i Stockholm. 

Grunnen skal være at andreplassen i anbudskonkurransen, Marfina, har klaget inn vedtaktet til forvaltningsretten.

I vedtaket fra forvaltningsretten står det "at det vinnende budet ikke oppfyller de obligatoriske kravene i anbudet og må korrigeres. "

Les også: Urban Sharing når 10 millioner turer: Fra en garasje bak Slottet skal de ta tronen i Europa

Problemet skal ifølge pressemeldingen være at det ikke er UIP selv som skal utføre oppdraget, men det skal gjøres av et datterselskap. I tillegg skriver retten:

"Forvaltningsretten vurderer videre at VOI og UIPs anbud ikke oppfyller språkkravene som vil gjelde i henhold til anskaffelsesdokumentene, siden VOI og UIP har levert deler av anbudene sine på et annet språk enn svensk."

Beslutningen innebærer at det skal gjøres en ny vurdering av anbudene, men at anbudet fra Voi og UIP ikke skal tas med i vurderingen. De to selskapene kan anke beslutningen til Kammarrätten, som er et rettsnivå som kan sammenlignes med lagmannsretten i Norge.

[email protected]

Powered by Labrador CMS