eiendom
Unite Living melder oppbud: «Dette er noe av det verste jeg har opplevd i hele mitt liv»
Daglig leder og gründer Risul Islam mener det er et stort tap for kundene, og selskapet fortsetter driften inntil videre.
– Jeg skal ikke legge skjul på at det er mange følelser i sving akkurat nå. Dette er noe av det verste jeg har opplevd i hele mitt liv. Spesielt kjipt er det med tanke på at de mange flotte ansatte som har gitt ALT for våre kunder, skriver Risul Islam i en melding til Shifter.
Onsdag omtalte Shifter krisebrevet som Unite Living hadde sendt til investorer og kunder. I en artikkel i E24 kom det frem at selskapet hadde utforsket ulike muligheter for finansiering, men at det nå var slutt om det ikke kommer inn frisk kapital.
Styret hadde satt en frist på det neste døgnet for å få på plass pengene, og styreleder Gunnar Kapstad påpekte overfor Shifter at det var uaktuelt å drive videre på kreditors regning.
– Jeg mener produktet vårt (v2 som ble lansert tidligere i år), fra et design og arkitektur perspektiv, er det beste som finnes på markedet, og det vil være et stort tap for våre kunder hvis det blir lagt ned, kommenterer Risul Islam.
Ønsker å fortsette
Til tross for en rekke kapitalsterke investorer på eiersiden, blant andre Pareto og DNB, har den intense jakten på en løsning ikke lyktes.
– Det er nå meddelt oppbud i selskapet, til Oslo Tingrett som skal oppnevne bostyrer/nytt styre, opplyser Kapstad til Shifter.
Til tross for at selskapet blir lagt ned, fortsetter det driften.
– Vi har sagt at driften pt ikke er innstilt av hensyn til kundene og bedt tingretten/bobestyrer om å prioritere saken for å forbedre mulighetene for de ulike stakeholders i selskapet, fortsetter Kapstad.
Unite Living drifter digitale løsninger som fakturering og kontraktsinngåelse for utleiere, og har blant andre Selvaag Utleie, Sem & Johnsen og Utleiehjelpen som kunder. Med løsningen med fortsatt drift er det kanskje et håp om at en kjøper av boet skal kunne ta selskapet videre.
Manglet millioner
Ifølge artikkelen hos E24 trengte selskapet 14 millioner kroner for å fortsette. De eksisterende investorene Pareto Bolig og DNB Ventures tilbød finansiering frem til august 2024, men tilbudet inneholdt betingelser ledelsen i Unite Living ikke var villige til å gå med på.
– Hvorfor takket dere nei til dette investeringstilbudet?
– Jeg har dessverre ingen ytterligere kommentar på dette tidspunktet, svarer Unite Living-sjef Risul Islam.
DNB ønsker ikke å kommentere hva tilbudet om finansiering gikk ut på, men Andreas Østensvig, investeringsansvarlig i DNB Ventures, har følgende skriftlige kommentar til nyheten om oppbud:
– Det er en trist situasjon for alle involvert. DNB Ventures har støttet selskapet siden den første investeringen i 2018, så dette er vemodig også for oss. Vi håper nå at bobestyrer kan finne en løsning som ivaretar kunder og ansatte på best mulig måte.
Høsten 2021 skrev vi her i Shifter at selskapet skulle bygge en «internasjonal digital standard for boligutleie». Dette årets seks millioner kroner i årlige abonnementsinntekter, regnet gründerne med å mangedoble innen tre år.
Investorene som vil tape pengene sine, dersom Unite Living ikke klarer seg, er foruten DNB Ventures og Pareto Bolig, blant andre skilegenden Bjørn Dæhlie gjennom sitt investeringsselskap Sisa Invest.