F.v. Andreas Tufteland Engelsen, Roald Brekkhus og Lisa Marie Nyvoll i Eviny Ventures.
F.v. Andreas Tufteland Engelsen, Roald Brekkhus og Lisa Marie Nyvoll i Eviny Ventures.

Venturefondet bytter navn og femdobler investeringene

Eviny Ventures har en ambisjon om å investere nærmere en halv milliard kroner i oppstart- og vekstselskaper de kommende årene.

Publisert Sist oppdatert

BKK Spring har investert 90 millioner kroner siden oppstarten i 2017, og ambisjonen er nå økt til 480 millioner kroner, melder selskapet onsdag.

Venturefondet skifter i disse dager også navn fra BKK Spring til Eviny Ventures i forbindelse med at BKK-konsernet endrer navn til Eviny.

Eviny og Eviny Ventures

  • Fornybarselskapet BKK deles opp i to merkevarer. Nettselskapet, som drifter og vedlikeholder strømnettet, skal fortsatt hete BKK, mens den øvrige delen av konsernet skifter navn til Eviny.
  • Eviny ventures er Eviny-konsernets venturefond. Selskapets portefølje består per i dag av eierposisjoner i Tibber, Heimdall Power, Zinus, ClevAir, Really!, Birdsview, Sevendof, xIQ og Last Mile Soultions.
  • Eviny vil spenne over et bredt spekter av tjenester - fra vannkraftproduksjon, solenergi, lading for elbil og elbåt, landstrøm for skip, mobil energi, fjernvarme og kjøling, entreprenørvirksomhet, fiberteknologi til nye planer om havvind i Nordsjøen og hydrogenproduksjon.

– Venturefondet har levert solide resultater både finansielt og strategisk. Investeringene på 90 millioner kroner er i dag verdsatt til over 340 millioner, uttaler Andreas Tufteland Engelsen, leder i Eviny Ventures, i meldingen.

Selskapets portefølje består per i dag av eierposisjoner i Tibber, Heimdall Power, Zinus, ClevAir, Really!, Birdsview, Sevendof, xIQ og Last Mile Soultions.

Høyere ambisjonsnivå

Han forteller videre at fondet strategisk har tilført konsernet verdi i form av innsikt, partnerskap og nye forretningsmuligheter.

– Vi ser at modellen vår som aktiv industriell investor gir reell merverdi til selskapene våre. Når vi nå har fått klarsignal for et betydelig høyere ambisjonsnivå, skal vi skape flere vinn-vinn situasjoner, sier Tufteland Engelsen.

Fra fossil til fornybar

Ambisjonen er å bli Nordens ledende venturemiljø for gründere som setter fart i overgangen fra fossil til fornybar.

Fondets leder er overbevist om at oppstart- og vekstselskap vil ta mange nøkkelposisjoner i fremtidens energisystem.

Han mener samarbeid mellom disse selskapene og etablert industri med erfaring, er kritisk for å lykkes med overgangen fra fossil energi til elektrisitet.

– Eviny Ventures skal være en døråpner for porteføljeselskapene til nye kunder, partnere og investorer. I tillegg skal vi tilføre kompetanse, kapital og fart slik at selskapene virkelig rigges for å lykkes, sier han.

Powered by Labrador CMS